x

Queens Of The Stone Age på randen af opløsning

Queens Of The Stone Age på randen af opløsning

En dronning abdicerer. Vel at mærke en skaldet, langskægget og megatatoveret, headbangende én af slagsen. Nick Oliveri (t.v.), der sammen med sanger og guitarist Josh Homme (t.h.) altid har udgjort grundstammen i bandet – og tidligere i Kyuss – dropper partnerskabet med den mangeårige samarbejdspartner. De to tidligere så tæt forbrødrede hårdrock ikoner nærer tilsyneladende ikke de varmeste følelser for hinanden i dag. I en officiel pressemeddelelse fra bandet forlyder det, at "en række hændelser gennem de seneste 18 måneder har ført til den beslutning at de to ikke længere kan opretholde en arbejdsrelation i bandet."

MTV har udtalt, at Screaming Trees-bassist Van Conner erstatter Oliveri i QOTSA, hvilket frontmand Josh Homme dog ikke kan bekræfte.

Opløsningen af partnerskabet mellem Oliveri og Homme markerer et forløbigt endeligt for en af tidens absolut stærkeste konstellation i den hårde ende af rockskalaen. Queens Of The Stone Ages seneste udspil fra 2002, "Songs For The Deaf", er et studie i avanceret, skødesløs, farlig, hårdtslående og grotesk humoristisk rock'n'roll – hvor gæstestjernen Dave Grohl i øvrigt demonstrerer et trommespil på niveau med legender som Keith Moon og John Bonham. Et nutidigt mesterværk, ganske enkelt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA