x

The Libertines gendannes til august

The Libertines gendannes til august

Carl Barât har tidligere i år luftet idéen om at gendanne The Libertines i løbet af 2011, men det bliver allerede en realitet her til sommer, hvor bandet ifølge The Guardians kilde scorer 1,5 millioner pund for at spille på Reading og Leeds Festivalerne. Firkløveret er tilbage efter seks års pause.

The Libertines slog igennem med "Up The Bracket" i 2002, som i 2006 blev kåret som det tiende bedste engelske album nogensinde, før skiver som Radioheads "The Bends", David Bowies "Hunky Dory" og The Smiths "Strangeways Here We Come".

I 2004 kom opfølgeren, det andet album som fik titlen "The Libertines" og for alvor gjorde The Libertines til en storsælger, blandt andet takket være singlerne "Can't Stand Me Now" og "Don't Be Shy". Gruppen gik i opløsning efter Pete Dohertys problemer med sit stofmisbrug, og den anden af gruppens sangskrivere fortsatte med begrænset succes i Dirty Pretty Things. Pete Doherty kom på benene igen med Babyshambles, som udgav "Down In Albion" (2005) og "Shotter's Nation" (2007).

Doherty udgav i øvrigt sin solodebut "Grace/Wastelands" i foråret sidste år og spillede også på Roskilde Festivalen i sommers. Og også Barât har et debutalbum solo på vej.

Ifølge den engelske tabloid, The Sun, overvejer The Libertines' to drivkræfter, Pete Doherty og Carl Barât, at gendanne bandet permanent i løbet af 2011. Hvis de gør det, og hvis de kan spille for 12 millioner hver aften, så ender de med at vælte U2 af pinden som det mest lukrative band på Guds grønne jord. Men lad os nu se...

Libertines spiller i Leeds den 27. august og i Reading den 28. august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA