x

Så afholdes forskernes svar på X Factor

Så afholdes forskernes svar på X Factor

Som opvarmning til Forskningens Døgn 2010 afholdes der i år Rock'n Research, hvor otte af landets kloge hoveder dyster om publikums gunst i forskernes svar på X Factor. Johan Olsen – forsker og forsanger i Magtens Korridorer – styrer slagets gang.

Til arrangementet skal de otte forskere, der er ph.d.-studerende fra landets universiteter, præsentere hver især deres forskning på tre minutter, hvorefter to går videre til finalen.

Forskerne bliver vurderet af 100 gymnasieelever fra Christianshavns, Rystensteen og Sankt Annæ Gymnasium, og med stemmebokse skal de vurdere de unge forskeres evner til at brænde igennem med deres budskaber. Desuden vil et dommerpanel på tre eksperter vurdere præstationerne på en skala fra 1-5, og det er en leg, der skal tages meget alvorligt – tør og kedelig forskning accepteres ikke.

I dommerpanelet sidder Sverre Rødahl, rektor for Statens Teaterskole, Vibeke Hjortlund, chefredaktør for videnskab.dk og Maja Horst, lektor og modtager af Forskningskommunikationsprisen 2009.

Med arrangementet vil Forskningens Døgn bringe forskning ud til folket i folkets hus Lille Vega og vise, at selvom det er seriøse sager, så kan forskning også være levende, medrivende og sjovt – og måske ligefrem rokke ved vante forestillinger.

Rock'n Research foregår tirsdag den 20. april klokken 13.00 i Lille Vega, København, og du kan læse mere om arrangementer i dit område på forsk.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA