x

Rust fester for det nye Stengade

Rust fester for det nye Stengade

På spillestedet Rust i København glæder de sig til at få det lukkede spillested Stengade 30 tilbage ind i kampen. Det får de til sommer, men mens de venter holder de en støttefest, hvor de søger at indfange det, som Stengade var, og det, som det bliver. Fredag kommer blandt andet Pharfar, Le Petit Mort og The Floor Is Made Of Lava forbi, og overskuddet fra "Stengade Coming Soon pt. 1" går ubeskåret til den frivillige restaurering af spillestedet Stengade 30.

"Både København og Nørrebros kulturliv har brug for de kantede steder, der tager chancer og ikke kun tænker kommercielt," udtaler Rust-direktør Lars Orlamundt i en pressemeddelelse. "Det er vigtigt, at der er et Nørrebro, hvor vækstlaget og det alternative trives, som kan være med til at fortælle den positive historie om Nørrebro. Nørrebro og København bliver et kulturelt rigere sted - Stengade har været savnet!"

Stengade 30 har altid sørget for at give undergrunden og vækstlaget en plads i solen, og således skulle det gerne fortsætte. Således repræsenterer det fulde program til "Stengade Coming Soon pt. 1" både halvetablerede og ukendte navne indenfor en bred vifte af genrer.

Lucky Bird er en drømmende indiekvintet, fem mænd og tre brødre, med relationer til Must Go Radio og Zwook Mescalin, som blev dannet i januar. De er ifølge arrangørerne et af de mest potente navne i dansk indie, og i foråret turnerede de landet med Kiss Kiss Kiss. I afdelingen for rock og rul finder vi Esbjergbandet The Youth. En duo, bestående af to nyklækkede studentersnuder, der altid er klar til at charmere en eksplosiv fest af sig, og netop har turneret Danmark med The Floor Is Made Of Lava.

Blandt pladevenderne til festen er de to "heftige" piger, der tilsammen udgør Good Tape Grrrls, bornholmeren Pelle fra White Pony og bloggeren Molle (billedet), der alle repræsenterer deres del af den vidtspændende genrebetegnelse, der er rockmusik.

"Stengade Coming Soon pt. 2" afholdes på Vega 29. maj. Programmet er endnu ikke fastlagt. Part 3 afholdes på Stengade selv, når det åbner i sensommeren.

Læs løs på Facebook.

Det fuldstændige program på Rust fredag 23. april
Le Petit Mort (live)
Lucky Bird (live)
The Youth (live)
Ras Money
Good Tape Grrrls
Universal Soundsystem
Pelle
Molle Regnskyl
DJ Land
The Floor Is Made Of Lava DJ Team
Pharfar


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA