x

Vi Sidder Bare Her giver koncerter

Vi Sidder Bare Her giver koncerter

I tirsdags blev andet album fra spoken word- og musik-projektet Vi Sidder Bare Her annonceret, men der skal naturligvis følges op med live-optrædener, og sådanne to er der nu fastsat datoer for. Det kan nok godt skuffe, at der ikke er fastlagt flere, men det er ganske i tråd med sidste udspil og efterfølgende "koncerter".

Da den selvbetitlede debut udkom, optrådte trioen kun tre gange, alle i Nørrebro Teater, men denne gang kommer Vi Sidder Bare Her både til København og Århus. GAFFAs Line Rasmussen gav opførelsen på Nørrebro Teater fire stjerner, og skrev følgende:

"Denne aften er holdet udvidet med tidligere Luksus-trommeslager Henrik Vibskov og trompetist Kasper Tranberg, der sammen med Simpson på orgel og Frithjof på bas tilfører Leths sikre og fra bladet løsrevede recitation et diskret og fint lydunivers. Musikken skaber en søvnig og sfærisk baggårdsstemning, men lader stemmen være i centrum - den velkendte og næseklemte, messende røst. Det er forbløffende, hvordan hele holdet kan holde et forholdsvist bredt publikum med samlet 1200 øregange stangen med noget så smalt som lyd/lyrik eller "spoken word". Men Jørgen Leth kan noget med korte, klæbende readymades, der er lige så håndgribelige og artistiske som Warhols bananer."

Den nye plade hedder "Ikke Euforisk", og udkommer mandag den 21. juni. Jørgen Leths spoken word-poesi er optaget i Paris, og byder på titler som "Regnvejr", "Avis" og "Gråpæren", men der loves også langt mere personlige numre, hvor Leth taler om depression, ensomhed og skrøbelighed.

Disse nye numre vil kunne opleves i Copenhagen Jazzhouse onsdag den 15. september, og i Aarhus Musikhus mandag den 20. september, og billetter kan købes fra på onsdag den 9. juni klokken 10.00 via GAFFA Live. Live-bandet er ligesom sidst udvidet med to medlemmer, nemlig trommeslager Henrik Vibskov og trompetisten Kasper Tranberg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA