x

Detaljer om Sonic Youths nye album

Detaljer om Sonic Youths nye album

Støjpionererne fra New York, Sonic Youth, der nu har 23 år på bagen, udsender den 8. juni deres nittende album Sonic Nurse, på Geffen Records.

I et interview til Rolling Stone tidligere på året fortalte bandets ene guitarist, Thurston Moore, at pladens lyd minder om Fleetwood Mac, der jammer med Black Flag. Sangen ”Peace Attack” kommenterer Irak-krigen og præsident Bush’s politik og retorik generelt: ”Bush leverede det hele, som om det var en hamburger fra McDonald's. Det virkede som ”McPeace” på mig. Han vil angribe folk med denne ting han kalder ”fred”. Der var noget ondsindet over det”.

Sonic Nurse, der også udkommer som dobbelt vinyl-lp, består af følgende numre:
New Hampshire
Paper Cup Exit
I Love You Golden Blue
Peace Attack
Pattern Recognition
Unmade Bed
Dripping Dream
Mariah Carey and the Arthur Doyle Hand Creme
Stones
Dude Ranch Nurse

Foruden Thurston består Sonic Youth stadig af Lee Ranaldo og Kim Gordon, det trekløver, der har været sammen siden 1981, samt trommeslageren Steve Shelley, der sluttede sig til bandet fra albummet Evol i 1986, og endelig multimusikeren, komponisten og produceren Jim O’Rourke, der har fungeret som et femte medlem fra 1999.

Også den 8. juni udsender bandet deres første officielle dvd, Corporate Ghost, en antologi med bandets vidoer fra Geffen-perioden samt tre timers kommentarer og interviews, plus bonusmateriale af filmskaberen Lance Bangs.

I øvrigt er der planer om at Sonic Youths optræden på den årligt tilbagevendende All Tomorrow’s Parties-festival i 2001 skal udgives på bandets eget selskab, SYR. Bandet er igen blandt kuratorerne til dette års udgave af festivalen. Desuden er der en genudgivelse på vej af bandets album Goo fra 1990. Ligesom det var tilfældet med genudgivelsen af Dirty sidste år, bliver det en ”deluxe” dobbelt-cd-udgave med ekstramateriale.

Der lader desværre ikke til at være chancer for at opleve Sonic Youth på hjemlige kanter, eller noget der ligner, i løbet af sommeren, da bandet til den tid er travlt optaget med at turnere rundt med den amerikanske Lollapalooza-festival.

Dagen efter udsendelsen af Sonic Nurse skal bandet medvirke i Jay Leno’s Tonight Show.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA