x

Kira Skov indspiller med John Parish

Kira Skov indspiller med John Parish

I denne uge begynder sangerinden Kira Skov på sit andet soloalbum. Det sker på Island, og med sig har Skov den berømte producer John Parish, der er mest kendt for sit samarbejde med PJ Harvey. Parish startede med at indspille albummet "Dance Hall at Louse Point" med Harvey i 1996. Siden spillede han på Harveys klassikere "To Bring You My Love" og "Is This Desire?", var med som producer på hendes "White Chalk" fra 2007, og sidste år udkom så deres anden fælles plade, "A Woman A Man Walked By". Desuden har Parish produceret for Eels, Tracy Chapman og mange andre. Om samarbejdet siger Kira Skov: "Det er første gang, vi mødes, så jeg er sindssygt spændt."

Selvom Parish efterhånden er blevet et stort navn i musikbranchen, var det nemmere at få fat på ham, end man skulle tro. Kira Skov kontaktede ham simpelthen via MySpace. "Han var begejstret for min stemme og for sangene, og så aftalte vi, at jeg skulle sende nogle demoer. Siden har vi holdt kontakten," fortæller Skov.

Det nye album bliver hendes andet soloudspil efter debuten, "The Rail Train, The Meadow, The Freeway and The Shadows", som desværre ikke kom op på mere end tre stjerner for GAFFAs anmelder, Jan Opstrup Poulsen. Inden da var Kira som bekendt forsanger i Kira & The Kindred Spirits, der nåede at udgive tre album, inden de i 2007 gik i opløsning. I mellemtiden udsendte Kira Skov også pladen "Faith" med Tore Johansson under navnet The Gospel.

Med sig til Island har Kira Skov sit orkester The Ghost Riders, som også var med på sangerindens debutalbum. Pladen bliver mikset i København og rammer de danske butikker i løbet af efteråret.

Kira Skov kan opleves flere steder i Danmark i løbet af juli, blandt andet til Copenhagen Jazz Festival den 7. juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA