x

Gorillaz præsenterede stjernerække på Glastonbury

Gorillaz præsenterede stjernerække på Glastonbury

Spekulationerne omkring, hvordan de tegnede figurer fra Gorillaz vil gennemføre koncerten på Orange Scene, har været mange. Det er især spændende at se, hvilke gæstekunstnere Damon Albarn og resten af bandet tager med til Roskilde Festival på torsdag. Men efter at dømme på Gorillaz' optræden på den store engelske festival Glastonbury kan det danske publikum godt forberede sig på en stjernespækket koncert.

Gorillaz, der erstattede U2 efter Bono fik en rygskade, havde ifølge NME kørt de store kanoner i stilling og kunne præsentere de meste af albummet "Plastic Beach"'s gæster med Snoop Dogg, Lou Reed, Bobby Womack og De La Soul i front.

Derudover kunne den alternative popgruppe præsentere Shaun Ryder fra Happy Mondays, The Fall-frontmanden Mark E. Smith og Mick Jones og Paul Simonon fra The Clash, og naturligvis fik gorillaerne også leveret hornmusik fra Hypnotic Brass Ensemble, der også gæster Roskilde Festival på egen hånd. Til gengæld manglede rapperne Del Tha Funky Homosapien og Mos Def, der blandt andet er med på førstesinglen "Stylo". Mos Def skulle have været på scenen, men blev forhindret pga. et dødsfald i sin familie.

Avisen The Guardian anmeldte dog den stjernespækkede koncert en smule lunkent og gav tre ud af fem stjerner for indsatsen, der ifølge anmelderen "ikke formåede at sætte gang i publikum på den samme måde, som Blur gjorde sidste år. Det var en satsning (at lade Gorillaz afløse U2), der ikke var god."

Om Gorillaz kan sætte mere ild i Orange Scene, end hvad The Guardian synes var tilfældet, vil tiden vise. Derudover er der naturligvis ingen garanti for, at Damon Albarn og resten af gruppen vælger det samme line-up til Orange Scene på torsdag, men rygterne om de mange stjerner tyder godt og sætter forventningerne til torsdagens koncert i vejret.

 Sætlisten på Glastonbury:

 1. 'Orchestra Intro'
 2. 'Welcome To The World Of The Plastic Beach'
 3. 'Last Living Souls'
 4. 'O Green World'
 5. 'Kids With Guns'
 6. 'Stylo'
 7. 'On Melancholy Hill'
 8. 'Rhinestone Eyes'
 9. 'Broken'
 10. 'Empire Ants'
 11. 'Dirty Harry'
 12. 'White Flag'
 13. 'Superfast Jellyfish'
 14. 'Dare'
 15. 'Glitter Freeze'
 16. 'Some Kind Of Nature'
 17. 'El Mañana'
 18. 'Cloud Of Unknowing'
 19. 'Pirate Jet'
 20. 'To Binge'
 21. 'Fire Coming Out'
 22. 'Feel Good Inc'
 23. 'Clint Eastwood'

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA