x

Uwe Max Jensen hylder Prince på Roskilde

Uwe Max Jensen hylder Prince på Roskilde

Farven lilla er ikke kun en film med Whoopi Goldberg, men også noget de fleste siden udgivelsen af albummet "Purple Rain" forbinder med musikeren Prince, der som bekendt er det ultimative hovednavn på årets Roskilde Festival. I forbindelse med festivalen vil den danske performance-kunstner Uwe Max Jensen hylde Prince netop gennem farven lilla.

Under navnet "kunstneren tidligere kendt som uwe max jensen" vil manden, der i 2009 sammen med festivalens publikum skabte procesværket "Hullet og Bjerget", på fredag klokken tolv fra stor højde hælde 250 gram lilla farvepulver ud. Det faldende farvepulver vil, i følge en pressemeddelelse, "i en kort poetisk sekvens gøre det ud for lilla regn. Værkets reminiscenser (farvepulveret) vil siden blive trådt under fode af publikum".

Prince lukker Orange Scene søndag aften, formodentlig uden brug af lilla farvepulver, men kunstneren tidligere kendt som uwe max jensen kan allerede opleves fredag klokken 12:00 på et "ikke nærmere specificeret højtliggende sted som en bro, et tårn, et tag eller lignende", forlyder det i en sms fra kunstneren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA