x

Roskilde-snigpremiere på Sort Sol-film

Roskilde-snigpremiere på Sort Sol-film

På årets Roskilde Festival kan man som vanligt se udvalgte film i festivalbiografen Cinema Roskilde. Og blandt filmene kan man opleve en snigpremiere på en film, der ellers først kommer op i biograferne i det sene efterår. Nemlig Wadt Thomsens dokumentar om Sort Sol, "Sort Sol – 422 dage i dybet" og først får ordinær premiere på dokumentarfilmfestivalen Cph:dox, der finder sted i københavnske biografer 5.-14. november og derefter kommer ud i de almindelige biografer. I øvrigt helt som den succesfulde Kashmir-dokumentar "Rocket Brothers" gjorde det sidste år.

GAFFA.dk fik fat i Wadt Thomsen for en kommentar.
– Jeg vil helst ikke sige for meget så tidligt i processen, for det er jo lidt synd for dem, der ikke har mulighed for at se filmen på Roskilde. Men jeg har fulgt Sort Sol under hele processen omkring indspilningen af deres seneste studiealbum, "Snakecharmer", i alt 422 dage, fra de skrev kontrakt med Universal i slutningen af 1999, over indspilningerne i deres studie i en gammel bunker på Holmen i København, til udgivelsen af albummet i foråret 2001. Jeg har fået frie hænder til at optage og redigere, og jeg ville vise, hvordan stor kunst ofte indebærer voldsomme konflikter og kræver ofre. Men filmen viser også, hvorfor Sort Sol er så godt et band, som de er.

Ja, bassist Knud Odde forlod jo bandet kort efter udgivelsen af "Snakecharmer". Der er vel nogle konflikter relateret til ham i filmen...?
– Ja, men nu tror jeg, jeg vil vente med at sige mere for ikke at afsløre det hele, svarer Wadt Thomsen.

Wadt Thomsen er dog til stede og vil fortælle lidt mere, når "Sort Sol – 422 dage i dybet" bliver vist i Cinema Roskilde 27. juni kl. 17.30. På Cinema Roskilde kan du også se musikfilm med Led Zeppelin, Jimi Hendriz, AC/DC og Foo Fighters, spillefilm som "Kongen Vender Tilbage", "Reconstruction" og "Fear X" og animations-, (ikke-musik-)dokumentar- og kortfilm.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA