x

Peter Peter fylder 50

Peter Peter fylder 50

Han er punker med dobbelt-P som i Peter Peter. Han er splatter-aficionado og Københavnermester i judo. Han spiller på alskens strengeinstrumenter, heriblandt en lyserød Hagstrøm-guitar, som han fik i konfirmationsgave i midten af halvfjerdserne. Indtil da vaklede han mellem at kaste sig ud fra høje bygninger og sætte ild til sig selv, eller vandre ind i løvens hule og se kobraen i øjnene – i rollen som henholdsvis stuntman eller dyrepasser i Zoologisk Have.

Men disse drømme slog hans lyserøde Hagstrøm – heldigvis – i stykker, og i stedet blev Peter Peter nogle år senere guitarist i Danmarks første – og største – punkband, Sods, der senere ændrede navn til Sort Sol, da Peter Peters – dengang – partner in crime, Lars Top-Galia, blev det femte medlem – i et band der kun havde plads til fire.

Peter Peters første band hed Space-brain, og senere Suck, og var en konstellation med blandt andre trommeslageren Lars Nybo, som Peter Peter havde mødt til et judostævne i Baunehøj Hallen.

En dag fik Peter Peter øje på Steen Jørgensen, som han med det samme spottede som værende den oplagte kandidat i rollen som sangeren i hans punkband. Men det varede ikke længe før Suck gik i opløsning, da de øvrige musikere ikke i samme grad var bidt af punken som Steen og Peter.

Læs resten af fødselsdagsportrættet i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA