x

Bruce Springsteen udgiver gammelt nyt

Bruce Springsteen udgiver gammelt nyt

Bruce Springsteen udgiver den 15. november et dobbeltalbum med gammelt materiale, der ikke tidligere har set dagens lys. Samtidig bliver der udgivet en remastereret udgave af pladen "Darkness On the Edge Of Town" i en særlig mammutudgave med navnet "The Promise: Darkness On the Edge Of Town". Førstnævnte udgivelse indeholder således optagelser fra indspilningsprocesserne mellem albummene "Born to Run" og "Darkness On the Edge Of Town", mens sidstnævnte også indeholder tre dvd'er med videomateriale fra studiesessions, samt flere uudgivne liveoptrædender.

Der er altså tale om en ny udgivelse i form af "The Promise", der byder på 21 sange, som Bruce Springsteen indspillede mellem 1976 og 1978. Det er blandt andet originale indspilninger af hits, som Bruce Springsteen gav til andre. Numre som "Because the Night", "Fire", en rockudgave af "Racing in the Street" samt den aldrig udgivne "Save My Love". Sidstnævnte kan allerede høres nu på her.

Mammutudgaven indeholder tre cd'er og tre dvd'er med hele "Darkness on the Edge of Town" fra 1978 i remastereret form, de 21 hidtil uudgivede sange på "The Promise", en række liveoptagelser og dokumentarfilmen "The Promise: The Making of 'Darkness on the Edge of Town'", som er instrueret af Grammy- og Emmy-vinderen Thom Zimny. Filmen rummer optagelser af Bruce Springsteen og hans E Street Band fra 1976 til 1978, som aldrig har været vist offentligt, samt nye interviews med Bossen og bandet.

Herudover følger en 80-siders notesbog, som gengiver Bruce Springsteens egne skriblerier fra perioden, alternative tekster til sangene, fotos og et nyt essay fra sangeren.

Det er altså muligt at få et spændende indblik i processen som foregik mellem to plader, der af mange bliver betegnet som milepæle i rockhistorien.

Både dobbeltalbummet og mammutudgave udgives som sagt den 15. november på Sony Music.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA