x

Love Shop beklager over for Frelsens Hær

Love Shop beklager over for Frelsens Hær

Love Shop afbrød i starten af måneden en syv år lang udgivelsespause ved at udsende pladen "Frelsens Hær". Albummet blev flot modtaget af anmelderne, men et sted var man ikke helt tilfredse med bandets nye album - hos Frelsens Hær.

Ifølge en pressemeddelelse har albummets titel samt de medfølgende pressefotos med Love Shop afbilledet foran Frelsens Hærs hovedkvarter givet anledning til visse misforståelser. Blandt andet har den velgørende organisation fået spørgsmål fra deres medlemmer og helt almindelige bidragydere om en del af indtægterne fra salget af "Frelsens Hær" gik til Frelsens Hær.

Dette er dog ikke tilfældet, og nu beklager Love Shop, at titlen har kunnet give anledning til forvirring. Bandet beklager desuden, at de har krænket organisationens beskyttede varemærke.

Frelsens Hær og Love Shop har dog løst sagen i mindelighed og som en del af forliget er man blevet enige om, at Frelsens Hærs indsamlere vil være tilstede i den udsolgte Store Vega koncert på lørdag den 20. november samt til ekstrakoncerten i Store Vega søndag den 21. november. Her opfordres bandets fans til at smide nogle mønter i indsamlingsdåserne til støtte for julehjælpen, hvilket kan hjælpe til at skaffe julemad til de fattige i Danmark.

Jens Unmack udtaler: "Da vi besluttede os for 'Frelsens Hær' som titel på den nye Love Shop-plade, var det på ingen måde ment som et forsøg på at kommentere eller drage fordel af organisationen af samme navn. At mange af dens medlemmer så har opfattet det således beklager jeg på Love Shops vegne. Vi har ingen intentioner om at så tvivl om identiteten af en bevægelse, der mest af alt er kendt for sit humanitære arbejde, hvor folk er i nød".

Om samme sag udtaler Lars Lydholm fra Frelsens Hær:

"Love Shop har udgivet et album, som har fået fantastiske anmeldelser - Tillykke med det. Men titlen på albummet har desværre givet anledning til forvirring og misforståelser. Jeg er sikker på, at der ikke har været nogen negativ intention eller ond vilje fra Love Shops side. Men man må ikke bruge Frelsens Hærs navn i alle mulige sammenhænge uden tilladelse. Det kan nemlig skabe den misforståelse, at folk tror, at de støtter Frelsens Hær, når de køber et album, som bærer den titiel. Kort sagt – Love Shop har udgivet et ifølge anmelderne fantastisk album, men der er sket en svipser med titlen. Jeg er glad for, at vi sammen nu har fået løst sagen uden den store dramatik".

De resterende datoer på Love Shops turné er:

18/11 – Roskilde, Gimle
19/11 – Odense, Posten
20/11 – København, Store Vega (Udsolgt)
21/11 - København, Store Vega (Få billetter)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA