x

Radiohead på hitlisterne igen

Radiohead på hitlisterne igen

Smertefuldt smuktspillende Radiohead ser ud til at have landet deres hidtil største hit – og det endda efter en tre-år lang pause fra singlehitlisterne – med en sang der dårligt nok er blevet spillet i radioen endnu. Men salgstallene taler deres eget tydelige sprog: nummeret Pyramid står til at debutere på en andenplads, når de britiske charts annonceres på søndag. Godt gået af et band som bevidst valgte IKKE at udsende én eneste single på deres sidste album.

Og måske endnu mere godt gået var det, at Radioheads sidste album, Kid A, som alverdens musik-eksperter (hvad dét så end er) dømte som et kommercielt selvmord, klarede sig SÅ enormt godt – både i Europa og USA. Ellers var bandets højestplacerede sang – indtil videre – Paranoid Android, fra 1997’s OK Computer, som til trods for sin skæve absolut u-poppede facon, klarede sig helt op på en tredjeplads. Efterfølgeren, singlen No Surprices, endte på fjerdepladsen.

Radiohead frigiver officielt det nye album – deres femte – den fjerde juni. Alle sangene på den nye plade blev indspillet samtidig med numrene på Kid A.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA