x

Se Dalton-dokumentar på nettet

Se Dalton-dokumentar på nettet

Johnny Madsen, Lars Lilholt og Allan Olsen har netop udgivet dvd'en "Dalton Var Her" om deres gendannelse. Nogle af optagelserne fra den dokumentar er samlet i en nutidig biografi af DR-dokumentaren "Tre krukker i én gryde", som er blevet vist på DR mandag og tirsdag. Nu ligger sidstnævnte udsendelse hos DR, hvor den formentligt vil være gratis til rådighed i en måned.

Dalton blev gendannet efter 17 års pause med albummet "Tyve-ti" fra 2009 og en 40 stop turné rundt i Danmark i 2010. Vi følger de tre guitarister og komponisters arbejde i studiet med Billy Cross, hvor Allan Olsen tørt konstaterer, at en plade skal indeholde fire hits, fire ballader og fire sange, der gør anmelderne glade.

Og kameraet er med til krisemøde med pladeselskabet og med rundt på landevejene, hvor Dalton-brødrene begynder at leve op til mottoet "Uenighed gør stærk".

Dalton har solgt dobbeltplatin af deres comebackalbum "Tyve-ti", hvilket svarer til mellem 60.000 og 90.000 eksemplarer. GAFFA gav albummet tre stjerner, mens deres dvd-udgivelse "Dalton Var Her" med dokumentar, live-cd og live-dvd har fået fem stjerner.

"Tre krukker i en gryde" varer 49 minutter og kan ses her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA