x

Little Dragon spiller i København

Little Dragon spiller i København

Den svenske gruppe Little Dragon er ude med det tredje album til maj, og som led i sin forårsturné kommer den elektroniske kvartet forbi Lille Vega i København.

De fleste kender Little Dragon-frontkvinden Yukimi Naganos karakteristiske vokal fra hitsange som "Empire Ants" og "To Binge" på Gorillaz' "Plastic Beach" og senest fra David Sitek-projektet Maximum Balloons "If You Return". Udover Yukimi omfatter Little Dragon keyboard-spiller Hakan Wirenstrand, bassist Fredrik Kallgren Wallin og trommeslager Erik Bodin. Bodin er også percussionist for den svenske alt-folker José González, som Yukimi Nagano synger også kor for på Gonzalez' andet album, "In Our Nature".

Selve Little Dragon-bandet har indtil for nylig været et relativt ukendt fænomen for de fleste, men siden Little Dragon i 2010 spillede verden over som support på Gorillaz' turne, har de efterhånden etableret sig solidt på den internationale pop-electronica-scene.

Little Dragons univers kan næppe favnes af én overordnet genrebetegnelse. Bandets lyd er en blanding mellem drømmende, atmosfærisk avantgardepop, opdateret r'n'b/soul og electronica, som bindes sammen af forsanger Yukimi Naganos inciterende og karakteristiske vokal. Det stilmæssige blandingsunivers kommer især til udtryk på bandets anden udgivelse, "Machine Dreams" (2009), som blev godt modtaget af den danske musikpresse og lægger en new wave-inspiration til den poppede electronica. Du kan se en liveoptagelse af nummeret "Feather" fra den seneste plade her.

Om selve sangskrivningsprocessen fortæller den svensk/japanske sangerinde Yukimi:

"Det lyder som en kliché, men vi forsøger altid at have det sjovt, når vi laver musik og ikke at tænke for meget på mål og sådan noget... Vi plejer at lave bedre musik, når vi bare lader alt forblive spontant".

Selvom bandet har brugt det meste af 2010 på at turnere verden rundt med Gorillaz, har gruppen alligevel haft tid til at skrive nye numre til deres tredje, endnu unavngivne album. "Sangene bliver mere soulfulde", siger Yukimi i et interview med Billboard om albummet, der ventes på gaden i løbet af foråret.

Little Dragon spiller i Lille Vega søndag den 8. maj. Billeterne koster 150,00 + gebyr, og billetsalget starter i dag via GAFFA LIVE.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA