x

Sort Sol holdt livepremiere i aftes

Sort Sol holdt livepremiere i aftes

Onsdag aften blev filmfestivalen CPH PIX skudt i gang i Grand Teatret med en kombineret ur- og snigpremiere, begge med Sort Sol i fokus. Første og eneste programsatte punkt på dagsordenen var urpremieren på Christian Lemmerz og Michael Kviums musikvideoalbum/kunstfilm, hvor den tyske og den danske kunstner havde fortolket Sort Sols 20 år gamle mesterværk "Flow My Firetear" sammen med performance-gruppen VÆRST. Efter filmforevisningen gav Sort Sol så en surprise-minikoncert, deres første liveoptræden i otte år.

Til at introducere filmen var de to kunstnere og de tre nuværende Sort Sol-medlemmer Steen Jørgensen, Lars Top-Galia og Tomas Ortved mødt op. Lemmerz og Kvium kunne fortælle, at de dengang for 20 år siden fandt musikvideomediet grænsede til det kedelige, og derfor besluttede sig for at give deres bud på albummets ni sange. Hvorfor filmen først ser dagens lys nu, havde Top-Galia svaret på, for op til for nylig troede man, at optagelserne var blevet destrueret, men der var blot tale om en misforståelse, da filmrullen viste sig at findes, dog med en forkert titel påført.

Filmen, som nu skulle vises for første og sidste gang, indeholdt ni tableauer, eller en art levende stilleben, hvor Lemmerz og Kvium havde sat en enkelt scene for hver af albummets sange.

Under videoen til "Dyanne Thorne" listede de tre Sort Sol-medlemmer plus deres tre nye livemedspillere over til deres instrumenter, der var opstillet under lærredet, og de seks stod selv for lydsiden til den hæsblæsende albumafslutter "Tatlin Tower", hvor ikke mindre end tre skærende og skarpe guitarer duellerede i en næsten 10 minutter lang version af sangen. Det blev indledningen til en minikoncert, der kan ses som en snigpremiere på Sort Sols kommende comeback-turné, der begynder 25. marts i Horsens Ny Teater.

Læs en længere reportage fra arrangementet i GAFFAs artikelsektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA