x

Roskilde Festival med tidlige julegaver

Roskilde Festival med tidlige julegaver

Som altid bliver overskudet fra årets Roskilde Festival skænket til en række humanitære, kulturelle eller almennyttige formål, og i år bliver musikken bl.a. tilgodeset med to substantielle støttebeløb til hhv. Venuefonden og Danmarks Rockmuseum.

Til Venuefonden har Roskilde Festival via sin støtteforening doneret 600.000 kroner til arbejdet med dansk musik. Venuefonden, som bl.a. står bag den populære Venuefestival, har i år i samarbejde med Dansk Rock Samråd og DR igangsat det nye initiativ Music Export Denmark (MXD).

MXD arbejder på at forbedre den danske musikeksport og har således allerede i år profileret den danske musik, bl.a. ved Europas væsentligste musikmesse MIDEM i Cannes, hvor Saybia som bekendt vandt en pris for deres evne til nå ud til et bredt europæisk publikum.

Roskilde Festival har også valgt at støtte forberedelserne til Danmarks Rockmuseum, som kommer til at ligge i Roskilde, med 250.000 kroner. Det store projekt er stadig på udviklingsstadiet, og støttebeløbet er rettet mod et forprojekt for det egentlige museum, der skal gøre visionerne for museet til et realiserbart projekt.

Visionen er, at Danmarks Rockmuseum bliver et rummeligt hus med udstillingsfaciliteter, biograf, koncertsal, lydstudie, interaktive produktionsrum, bibliotek, arkiv samt undervisnings- og forskningsfaciliteter.

Det endelige resultat for årets Roskilde Festival er endnu ukendt og vil først blive gjort endeligt op ved årets udgang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA