x

Smil i dit fjernsyn

Smil i dit fjernsyn

Musikprogrammet på DR2 viser i aften den næsten to timer lange dokumentarfilm "Smile" om Brian Wilson, der var den centrale figur i Beach Boys. Filmen handler om hans "smilende" musikalske vision, som har været næsten 40 år undervejs.

I år lykkedes det så endelig for Brian Wilson at færdiggøre albummet "Smile", der har været i støbeskeen siden midten af 1960'erne. I 1966, da de evige konkurrenter The Beatles søsatte mesterværket ”Revolver”, bryggede Brian Wilson allerede på værket "Smile".

Ud af det arbejde kom bl.a. ”Good Vibrations”, som var The Beach Boys' første millionsælgende single. Skuffelsen var stor, da band-kammerater syntes, at ”Smile” generelt var noget møg. Og det er en af mange grunde til, at albummet først udkom efter 37 års eksistens som myte.

”Smile” er en ny-indspilning af det værk, Brian Wilson aldrig fik udgivet, og den nyrestaurerede version, hvor de 17 numre for første gang er sat ind i sin rette kunstnerisk sammenhæng, så altså først dagens lys i år.

Programmet sendes på DR2 fredag den 3. december kl. 23:00 og genudsendes på samme kanal onsdag den 8. december kl. 23:30.

Brian Wilson

Musikprogrammet på DR2


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA