x

Iceage tager på omfattende US-turné

Iceage tager på omfattende US-turné

Ved indgangen til det igangværende år debuterede det unge danske punkband Iceage med albummet "New Brigade" som modtog flotte anmelderroser. Roserner er fortsat i udlandet, og i denne uge kan bandet for første gang sætte gang i en lang US-turné.

GAFFAs anmelder Erik Barkman tildelte i forbindelse med udgivelsen af debuten albummet fire ud af seks stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Danske Iceage genskaber ånden fra dengang, amatørisme gik hånd i hånd med høje kunstneriske ambitioner. Banebrydende orkestre som britiske Wire og amerikanske Hüsker Dü er oplagte referencer. "New Brigade" er lyden af fire uskolede teenagere, der rammer et forbløffende autentisk postpunk-udtryk". 

Kort efter udgivelsen af deres debut havde frontmand Elias Rønnenfeldt og de tre andre band-medlemmer fået kontakt til et amerikansk selskab som gerne ville udgive deres album derovre. Og nu meddeles det, at "New Brigade" kommer på gaden i USA den 21. juni.

Bandet sætter gang i turnéen fredag 17. juni i New York, og når at spille syv amerikanske jobs, inden de må flyve hjem for at spille på årets Roskilde Festival. Derefter er det tilbage til Texas og koncerter helt frem til midten af august, hvor newyorkerne igen kan få glæde af bandet.

Hele bandets US-turné kan ses her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA