x

Little Dragon til Danmark

Little Dragon til Danmark

Da Damon Albarns Gorrillaz sidste år udsendte albummet Plastic Beach var det med celebre gæster som Lou Reed og The Clashs Mick Jones. Men også den eksperimenterende, svenske elektropopgruppe Little Dragon - med halvt japanske Yukimi Nagamo i front - var inviteret med.

Også ved en række af gruppens koncerter; således optrådte svenskerne med Gorrillaz på sidste års Roskilde Festival. På årets festival vendte de tilbage i eget navn, og 16. og 17. november dukker Little Dragon så op på henholdsvis Vester Allé i Århus og Enghavevej på Vesterbro med deres særegne musikalske univers.

– Vi sampler alle vores lyde, og så kan vi spille dem live fra vores samplere. Det er ikke som i et almindeligt guitarband, der bare kan øve sangene. Vi er nødt til at forberede os godt, så det er lidt af en rejse at nå til et punkt, hvor vi kan spille sangene live. Men vi kan godt for eksempel ændre i sangenes tempo, hvis vi pludselig får lyst til det, fortalte Nagamo GAFFAs Ole Rosenstand Svidt i forbindelse med årets koncert på Roskilde.

Arrangørerne kalder gruppens udtryk skæv popmusik med referencer til både Depeche Mode og Prince, og inden efterårets koncert, nærmere betegnet 25. juli, udsender Little Dragon deres tredje langspiller, betitlet Ritual Union.

Billetter til koncerten på Voxhall koster 140 kroner (plus gebyr) og er sat til salg hos ebillet og Stereo Studio. Vil man istedet sikre sig billet til den københavnske koncert, skal man lægge vejen forbi Billetlugen eller sin lokale Fona-butik.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA