x

Deep Purples Jon Lord kæmper med kræft

Deep Purples Jon Lord kæmper med kræft

Den tidligere organist i Deep Purple, Jon Lord, kæmper med kræft. Det fortæller han i en meddelelse på sin hjemmeside:

"Jeg vil gerne fortælle alle mine venner, fans og medrejsende, at jeg kæmper med kræft og derfor tager en pause fra optrædener, mens jeg modtager behandling og bliver kureret.

Jeg fortsætter naturligvis med at skrive musik - i min verden er det en nødvendig del af min terapi – og jeg forventer fuldt ud at være tilbage i god form næste år.

Guds velsignelser og vi ses snart,
Jon"

Jon Lord var med til at danne Deep Purple i 1968 og spillede med dem til deres opløsning i 1976 og igen fra og med gendannelsen i 1984. Han forlod Deep Purple i 2002 for at udvikle sin solokarriere som komponist og har turneret verden rundt med symfoniorkestre og band. Hans album "Durham Concerto" blev i 2010 kåret af Classic FM i England som det bedste klassiske værk skrevet af en nulevende komponist.

I juli blev han hædret med en doktorgrad i musik på Leicester University i England, og han har også brugt tid på at undervise og spille sammen med unge musikstuderende i Skotland.
 
I foråret dannede han Jon Lord Blues Project med blandt andre Miller Anderson på guitar/vokal og Maggie Bell på vokal, og senest har han udgivet to livealbum, hvor han blandt andet fortolker Deep Purples "Soldier of Fortune" og "Child in Time" med fuldt symfoniorkester.

Hans officielle hjemmeside tager imod beskeder og har mere information: JonLord.org


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA