x

Kulturministeren bevilger 500.000 kr. til MXD

Kulturministeren bevilger 500.000 kr. til MXD

Sidste uge berettede GAFFA om Spot On Denmark-arrangementet ved Reeperbahn i Hamborg og de adskillige andre danske koncerter, der finder sted i Tyskland her i efteråret. Nu har Music Export Denmark (MXD), der blandt andet afholder Spot On Denmark, fået bevilget 500.000 kroner til promovering af dansk musik i Tyskland 2012.

Som MXD skriver på sin hjemmeside, så er støtten kommet, fordi dansk musik gennem de senere år har fundet fodfæste på det tyske marked. Pengene skal derfor bruges til at fastholde og udvikle dette potentiale.

Music Export Denmark drives i et samarbejde mellem DR, Roskilde Festival, KODA, ROSA - Dansk Rock Samråd, IFPI's danske afdeling og de danske uafhængige pladeselskaber, DUP, der har observatør-status.

Music Export Denmark har med kulturministeriets musikhandlingsplan "Nye Toner" gennem de sidste fire år modtaget 3,492 millioner i årlig statsstøtte. Handlingsplanen udløber imidlertid iår, men der ligger allerede et udkast til en ny handlingsplan på ministerens bord, der forventes at blive behandlet snart. Et valg kan dog gå hen og få betydning for dette.

I det næste GAFFA-magasin, der er på gaden fredag den 2. september, vil der være et stort valgtillæg, hvor du kan læse mere om de enkelte partiers kulturpolitik. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA