x

Røde Mor har givet sin sidste koncert

Røde Mor har givet sin sidste koncert

Det store 70'er-navn Røde Mor har givet en hel del koncerter i de senere år, men nu er det slut. Koncerten i aftes ved uddelingen af Ken Gudman Prisen i Amager Bio var ifølge forsanger Troels Trier "Røde mors sidste koncert, inden vi ses på plejehjemmet om 30 år".

Røde Mor var et af de mange bands, der spillede til ære for årets prismodtager, Cæcilie Trier, kendt fra navne som Chimes & Bells og Choir Of Young Believers og i øvrigt Troels Triers niece.

Koncerten blev anmeldt af GAFFAs Rune Schlosser, der skriver følgende om Røde Mor:

"De garvede herrer fra Røde Mor lukkede butikken med et solidt sæt af gamle kendinge fra Røde Mor-repertoiret. Og som Troels Trier sagde, så er det "Røde mors sidste koncert inden vi ses på plejehjemmet om 30 år". Vi fik både "Rotterne revolterer", "Hurra for Atomkraft", "Lil Johnnys Mund", "Grillbaren" og "Fantastisk Tid" i det oprindelige sæt."

"Klassikeren "Lil Johnnys Mund" og den nærmest tangorockede "Grillbaren" blev desuden bakket op af Cæcilie Trier, der spillede med på celloen, som hun umiddelbart virkede meget berørt over. Røde Mor leverede det, de er gode til – solid rock 'n' roll, med tunge guitarbends og grove distortede basfigurer, og så selvfølgelig med fagterne og Troels Trier i front, der må siges at være en af den tids allerstørste og mest genkendelige personligheder. Efter en solid klapsalve kom Troels Trier på banen igen og berettede: "det næste er sådan et slags countrynummer" – altså "Tag på Landet" med det berømte "jeg er på rekreation…"-omkvæd, der nærmest udviklede sig til en stående fællessang i Amager Bio."

"Som strofen i "Grillbaren": "Grillbaren lukker nu og neonlyset går ud" – gjorde det også det denne aften, som satte et punktum for Røde Mors lange karriere, men med et solidt lyspunkt i den talentfulde Cæcilie Trier, der er et meget progressivt og forudseende valg af Ken Gudmand Fondens bestyrelse."

Læs hele anmeldelsen i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA