x

Marybell Katastrophy på turné med digitalt album

Marybell Katastrophy på turné med digitalt album

Aarhusianske Marybell Katastrophy med Marie Højlund i front er undervejs med deres andet album og drager nu på turné, hvor de giver publikum en gratis pre-release version af det kommende album.

Marybell Katastrophy tager i november på en turné til 10 danske byer, med start i hjembyen Aarhus den 5. november. Og som en særlig service får alle publikummer en gratis digital pre-release-version af Marybell Katastrophys kommende album "Amygdala". Denne pre-release indeholder de foreløbig ni sange, som er klar til albummet, og det eneste sted, man kan få fingrene i denne udgivelse, er altså ved koncerterne.

Koncerterne byder desuden på medvirken af lokale kor samt specielle visuals afviklet fra såkaldte videosynthesizere, hvor filmklip bliver trigget musikalsk med lyd på, så lyden fra billederne er det styrende og bliver en del af musikken. Noget, Marybell Katastrophy også fremførte live for et år siden i kunstbiografen Øst For Paradis i Aarhus, hvor GAFFA anmeldte koncerten og konceptet til fire stjerner.

Marybell Katastrophy debuerede i efteråret 2007 med ep'en "This Is The One", der i foråret 2008 blev fulgt op af ep'en "You Are The Two". Begge ep'er udkom kun som vinyl og download, sidstnævnte efter betal-hvad-du-vil-princippet. I efteråret 2008 efter udgav Marybell Katastrophy så deres egentlige debutalbum "The More", der udkom både på vinyl, cd og som download, sidstnævnte efter betal-hvad-du-vil-princippet. Albummet indeholdt numrene fra de to ep'er samt yderligere fem nye sange. Begge ep'er og albummet fik fem stjerner i GAFFA, og generelt har de fået flotte anmeldelser i både ind- og udland.

Marybell Katastrophy er kendt for at fusionere pop, eksperimenterende elektronik og rock til et sammensat og særegent udtryk, til tider med tekster af digteren Morten Søndergaard, som også varmer op til koncerterne i selskab med Marybell Katastrophys trommeslager Q.

På Marybell Katastrophys hjemmeside kan man høre singlen "There Is No Rhino In This Room" – en forsmag på bandets digitale novemberudgivelse – og yderligere to nye sange. "There Is No Rhino In This Room" blev udsendt i maj i forbindelse med, at Marybell spillede en kort turné i Tyskland.

Turnéen i november er et pilotprojekt søsat af Dansk Live og Marybell Katastrophys management Merger Management, hvor en række spillesteder i fællesskab har booket et band over en længere periode og efterfølgende selv har planlagt turnéen. Resultatet af turnéplanlægningen er koncerter på følgende steder:

05/11 AARHUS, STUDENTERHUS
10/11 KØBENHAVN, BETA
11/11 VORDINGBORG, STARS
12/11 KOLDING, PITSTOP
17/11 FREDERIKSHAVN, DET MUSISKE HUS
18/11 AALBORG, STUDENTERHUSET
19/11 ALBERTSLUND, FORBRÆNDINGEN
24/11 GRENÅ, PAVILLIONEN
25/11 SVENDBORG, HARDERS
26/11 ODENSE, KANSAS CITY

Forsalg via de respektive spillesteder og GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA