x

Trentemøller remixer David Lynch

Trentemøller remixer David Lynch

Trentemøller og filminstruktøren og musikeren David Lynch – der 8. november udgav albummet "Crazy Clown Time" – har tidligere arbejdet sammen blandt andet på den internationale VJ og Visuals-festival Netmage 07, og nu krydser de to kunstnere igen klinger.

Trentemøller har nemlig takket ja til at remixe et af David Lynchs numre, noget som den elektroniske musiker ellers tidligere har takket nej til. Dengang blev Trentemøller spurgt, om han villle remixe nummeret "Good Day Today", men det nummer bryder Trentemøller sig ikke om. Nu vil han til gengæld sandsynligvis kaste sig over nummeret "Pinky's Dream", hvor Karen O står for vokalen.

Det ny projekt kom i stand, da Trentemøller medvirkede i et amerikansk radioprogram, hvor værten, der forinden havde haft David Lynch som gæst og er stor fan af Trentemøller, legede Kirsten Giftekniv og fik søsat samarbejdet.

GAFFA fangede Trentemøller til en snak om det nye projekt

Du har tidligere takket nej tak til at remixe "Good Day Today", hvorfor takker du ja nu?

– Simpelthen fordi jeg syntes, "Good Day Today" for at være helt ærlig var lidt for cheesy og et nummer, der ikke rigtig sagde mig noget. Og så er det for mig lige meget, om det er David Lynch, der har lavet det. Hvis jeg skal remixe noget musik, skal det røre mig på den ene eller anden måde. Så jeg var faktisk glad, da jeg blev spurgt igen, så havde jeg da ikke helt skræmt David Lynch væk.

Hvad synes du om Lynch som filminstruktør?

– Jamen altså...han er jo nok min yndlingsinstruktør. Hans måde at arbejde med det underbevidste og hans mange lag i hans film er jeg helt pjattet med. Jeg kan virkelig godt lide, at der kører flere historier på en gang og ofte med "løse ender". Hans arbejde med drøm kontra virkelighed er også et tema i næsten alle hans film, og det skildrer han på en meget inspirerende måde.

Hvad er din yndlings-David Lynch-film?

– Det er helt klart "Mulholland Drive", som jeg har set mindst 10 gange. Stemningen i filmen, det at den ikke har et konventionelt plot, men lader så meget stå åbent, er rigtig fint, og det gør, at jeg gang på gang har haft lyst til at gå på opdagelse i filmen igen.

Bedre instruktør end musiker

Hvad synes du om Lynch som musiker?

– Jeg kan bedst lide ham som instruktør, men første gang, jeg hørte ham som komponist, var i den helt fantastiske otte minutter lange scene i Twin Peaks-filmen "Fire Walk With Me". I "The Pink Room" tager musikken fuldstændig over, og al dialog er derfor tekstet. Genialt! Musikken er sexet, beskidt og hypnotisk, og jeg kan klart høre nogle af de elementer gå igen på hans plade.

Hvor godt kender I hinanden?

– Jeg kender ham overhovedet ikke. Har aldrig mødt ham. Men jeg ved, at han har mine plader og er glad for musikken. Det er nok også derfor, jeg er blevet spurgt, om jeg vil remixe ham, tror jeg.

Hvornår kan man forvente at høre resultatet?

– Jeg har et par uger til at lave remixet , men jeg ved ikke, hvornår de vil udsende det. Om et par måneder vil jeg tro, måske før.

Kommer David Lynch nogensinde til at remixe din musik?

– Ha ha, det kunne da være sjovt at høre, men jeg kan ikke helt forestille mig, det er noget, han gør.

 

Trentemøller spiller 25. og 26. november i Den Grå Hal i København med en lang række gæstenavne. Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA