Nyhed

Morten Kærså debuterer som krimiforfatter

Sangeren fra Moonjam udgiver krimi om en rockmusiker, der plages af tvangstanker

Sangeren og musikeren Morten Kærså (tv. på billedet af Moonjam) debuterer den 17. april med bogen "Den Uskyldige Morder", der handler om en rockmusiker plaget af tvangstanker om at begå mord og slippe af sted med det. Bogen giver et råt blik ind i musikmiljøet, som Kærså kender bedre end de fleste.

I "Den Uskyldige Morder" ser hovedpersonen sig selv som morderen i en uopklaret sag om en forsvunden narkopusher tilbage i firsernes rockmiljø, hvor det flød med stoffer, alkohol og sex. Plaget af tvangstanker kommer han i tvivl om, hvorvidt han faktisk har begået mordet og fortrængt det, og er sluppet af sted med at skjule forbrydelsen. Han begynder nu at komme på sporet af sin egen forbrydelse, da en række hændelser i virkeligheden begynder at indikere, at det ér ham, og derefter går alting pludselig meget hurtigt.

Kærså tager med "Den Uskyldige Morder" udgangspunkt i sin egen lisvhistorie, dog er det i en meget fri fortolkning. Romanen foregår i en opdigtet parallelverden, hvor der byttes om på navne og relationer, men på et overordnet plan er begivenheder at sammenligne med Morten Kærsås eget liv.


Kærså er nok bedre kendt som pianist og komponist i Sneakers, som talte blandt andre Sanne Salomonsen, som Kærså privat dannede par med fra 1979 til 1984. Kærså begyndte i 1984 at optræde sammen med sin lillebror, Rasmus Kærså, samt Aske Jacoby, Jens Haack og Peter Andersen under navnet Moonjam, med Morten Kærså som forsanger.

"Den Uskyldige Morder" af Morten Kærså udkommer den 17. april. 

ANNONCE