x

Teitur på intimturné

Teitur på intimturné

Den 34-årige færøske sanger, guitarist og pianist Teitur med det borgerlige efternavn Lassen tager i september og oktober guitaren under armen og et Rhodes i bagsmækken. En intimturné fører ham rundt i Danmark, og en enkelt gang til Stockholm, til mindre spillesteder, hvor missionen er at komme helt tæt på publikum med gamle numre samt at slibe nye sange af inden indspilningerne til den nye plade.

Allerede inden turnéen udgiver Teitur en fire numres ep, som kommer til at indeholde gamle numre i samme akustiske format som man kan opleve det live.

"Nogle numre tager en anden form efter at man har spillet dem meget live. De kan også have fået en ny mening efter at de har sat sig. Måske fordi de ikke er helt færdige før man tager i studiet. Til efteråret tager jeg på solotour på nogle intime spillesteder, hvor jeg vil afprøve nye sange som jeg skal indspille senere på året. I den forbindelse har jeg lavet en fire sanges ep som jeg vil have med på touren, med gamle numre som netop har formet sig anderledes fra albums efter at jeg har spillet sangene meget live og solo," udtaler Teitur.

Teitur kunne tilbage i december opleves på Loppen i et særligt X-mas-show, hvor GAFFAs anmelder Ivan Rod var med. Han gav koncerten fire stjerner og skrev blandt andet: " (…) uanset om han spillede nye, gamle eller ufærdige numre, spillede han med et nærvær og en autenticitet, som reducerede betydningen af, at hans optræden var behæftet med et hav af skønhedsfejl. Hans kejtethed og humor og – nok så væsentligt – hans helt åbenlyse kvaliteter som singer-songwriter, hans sans for det melodiske, melankolske og hans talent for vokal formidling – gjorde, at man accepterede fejlprocenten."

Tourdatoer:

28.09 Vershuset, Næstved **

29.09 Harders, Svendborg **

30.09 Debaser Slussen, Stockholm

02.10 Tobakken, Esbjerg *

03.10 Viften, Rødovre *

04.10 Cafe Hatten, Randers *

05.10 Templet, Lyngby *

06.10 Kulisselageret, Horsens *

07.10 V58, Århus *

09.10 Dexter, Odense **

10.10 Sønderborghus, Sønderborg *

11.10 Pitstop, Kolding **

* = Mads Björn er support

** = Hannah Schneider er support

Forsalg via spillestedernes hjemmesider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA