x

Danske overpriser på Dylan

Danske overpriser på Dylan

Hvis man gerne vil se en af musikhistoriens helt store legender folde sig ud på dansk jord, så må man også punge ud i den helt store stil. Ville man således gerne have købt en billet til Bob Dylans koncert i Aalborg i lørdags, så skulle man have betalt mellem 613 og 813 kroner.

Men så dyrt behøver det tilsyneladende overhovedet ikke at være, hvilket bliver tydeligt, hvis man skævr til Nordjyske Stiftstidendes sammenligning af de danske billetpriser og de priser, man finder på en Dylan-koncert i udlandet.

En billet til en koncert i Prag i Tjekkiet koster således under 200 kroner for de billigste pladser, og så er der oven i købet tale om en sideplads. De dyreste pladser koster 350 kroner.

Men man behøver ikke tage så langt væk, for også i vores nabolande er det langt billigere at se rocklegenden spille. I Norge lå prisen på 440 danske kroner, mens man i Sverige kunne få en billet for helt ned til 293 danske kroner. I Hamborg ligger priserne mellem 390 og 550 kroner, og tendensen gør sig også gældende i en lang række af andre europæiske lande.

Noget kunne altså tyde på, at de danske koncertarrangører i den grad skummer fløden, og det koster altså de danske koncertgængere et væsentligt indhug i månedsbudgettet, hver gang de gerne vil overvære et verdensnavn folde sig ud på dansk grund.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA