Nyhed

Islands til Danmark

Det canadiske band spiller på Loppen til september

"Denne gang er det om muligt endnu mere Thorburn og endnu mere personligt end tidligere, og musikken bærer præg af at være stærke melodiske/lyriske skitser skrevet på klaver eller akustisk guitar, der er forstørret til bandformat – og i øvrigt så godt som indspillet live. (…)Islands dyrker moderne popsymfonier i al sin forskelligartethed, og det er især balladernes bløde touch, man husker efterfølgende. For eksempel Oh Maria og singlen This Is Not A Song, der begge tematiserer frelse eller kærlighedslivets katarsis, som det også antydes i titlen. "If this is just a song, why do I find it so hard just to move on..."".

Sådan skrev GAFFAs Simon Christensen om det seneste udspil, "A Sleep & A Forgetting", fra de canadiske Islands. Albummet udkom tidligere i år og blev tildelt fire ud af seks stjerner.

"A Sleep & A Forgetting" er det fjerde album i rækken fra bandet, som så dagens lys tilbage i 2005, hvor de udsprang af af lo-fi indie-rock badet The Unicorns. Nu har medlemmerne så annonceret en efterårsturné, som den 21. september bringer dem fordi Loppen på Christiania. Det er i øvrigt samme aften, det tidligere The Bad Seeds-meldem Mick Harvey giver koncert andetsteds i byen, nemlig i Vega.


Lige nu er Islands aktuelle med en musikvideo til sangen "Hallways", som viser singer/songwriter Nick Thorburn optræde sammen med et sprudlende band bestående af skelet-musikere.

Koncerten starter klokken 21.00, og indgangen koster 100 kroner.

Se videoen til "Hallways"


ANNONCE