x

Engelsk rockikon kalder Mumford & Sons mongoler

Engelsk rockikon kalder Mumford & Sons mongoler

Mark E. Smith, der siden 1976 har været forsanger og tekstforfatter i Manchester-postpunkbandet The Fall, har set sig sur på Mumford & Sons efter at have haft hotelværelse ved siden af dem. Det skete ved Dublin Festival i 2010, hvor The Fall-forsangeren blev lettere misfornøjet, da "Babel"-bandet holdt fest og sang højt. 

I et interview med engelske The List siger Mark E. Smith, der er kendt for at være kronisk mavesur både på scenen, i sine tekster og i interviews:

"Jeg talte med promoteren, der er en gammel ven, og sagde: 'Du skal ikke finde dig i noget. Du har placeret os ved siden af det mongolide irske folk-band,' og så vendte promoteren sig om og sagde 'de er nummer et på alle engelske hitlister' – jeg troede, at han fucking jokede. Det lød, som om de dansede på bordene, så jeg bad dem om at være fucking stille."

Mark E. Smith fortæller også, at han kaldte bandet "cunts" og kastede en ølflaske efter dem.

Det er ikke første gang, Mark E. Smith opfører og udtaler sig politisk ukorrekt. Tilbage i 2008 fik han flere dyreaktivister på nakken, da han udtalte til Uncut Magazine, at han havde dræbt "et par egern", der spiste løs af hans havehæk.

I 2011 interviewede GAFFA Elbow, der også fortalte om et uheldigt sammenstød med Mark E. Smith:

– Jeg er vild med The Fall, og Mark bor kun 500 meter fra mit hus, fortæller sanger Guy Garvey. – Det er ikke så længe siden, jeg mødte ham på gaden og forsøgte at hilse, men han snerrede bare ad mig, mrhffuckoffmrrh, kommer det fra Garvey, med en imponerende guttural imitation af den koleriske The Fall-frontmand.

– Det skal dog siges, at da vi arbejdede i The Roundhouse (spillested i Manchester, red.), var han altid virkelig sød og høflig og gav gode drikkepenge, bryder bassist Pete Turner ind.

– Det er rigtigt. Men så var der også dengang, han forsøgte at bide vores manager i ansigtet, slår Guy Garvey ud med hænderne.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA