x

Peter Sommer klar med forårsturné

Peter Sommer klar med forårsturné

Mere end fire år er passeret, siden Peter Sommer sidst udgav et album i eget navn, men 28. januar er han albumaktuel igen. Albummet hedder "Alt Forladt" og er musikalsk meget langt fra såvel 2004-debuten "På Den Anden Side" og dens afdæmpede, delvist akustiske instrumentering som den rockende "Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene" fra 2008, der er Sommers seneste soloalbum.

"Alt Forladt" bliver fulgt op af en Danmarksturné, der bringer Sommer landet rundt – først landets fire største byer i marts og dernæst en række mindre byer i april.
 
Den 38-årige sanger har ikke blot udskiftet en del af sine sædvanlige musikere med en elektronisk maskinpark på sit fjerde soloalbum. Privatfronten har også været præget af opbrud, og Peter Sommers skilsmisse er en central inspirationskilde for tekstuniverset på "Alt Forladt". Albummet tager således fat om bruddet i privatlivet.

"Selv om 40,2 procent af alle danske ægteskaber efterhånden ender sådan, er det en meget underlig situation at befinde sig i. Stilstand er pludselig den eneste vej frem", fortæller Peter Sommer.

Førstesinglen "Hvorfor Løb Vi?" udkom i sidste uge og er ifølge Sommer et farvel til en tid præget af alt for meget tvivl.

"Man kan også bare være hurtig og sige, at sangen handler om, hvorfor vi blev skilt. Den rummer en skør og tynd smerte og behandler den grundtyngende tvivl, som nemt kommer til at fylde alt for meget i et forhold. Jeg indrømmer blankt, at det ikke just er nogen fest at lægge ud med. Det er som at indtage dansegulvet 1. januar. Dagen derpå-dans. Electro, man ikke for alvor har lyst til at danse til", siger Peter Sommer.

Peter Sommer er teknisk set ikke blevet skilt, da han aldrig har været gift, men han levede i en årrække i et ægteskabslignende forhold med sangerinden og sangskriveren Lise Westzynthius, som han har en søn med. Hendes udlægning af bruddet kunne man høre på hendes album "Tæt På En Kold Favn" fra 2012. Du kan også læse et interview med Lise Westzynthius om albummet i GAFFAs artikelsektion.

 

Du kan læse et stort interview med Peter Sommer i GAFFAs februarnummer, der er på gaden 1. februar.

Peter Sommers turné ser ud som følger:

06/03/13 - København, Vega

07/03/13 - Aarhus, Train

08/03/13 - Odense, Posten

09/03/13 - Aalborg, Studenterhuset

04/04/13 - Skanderborg, Capri

05/04/13 - Randers, Turbinen

06/04/13 - Roskilde, Gimle

12/04/13 - Svendborg, Borgerforeningen

19/04/13 - Thisted, Musikteatret

20/04/13 - Skive, Skive Theater

24/04/13 - Struer, Folkets Hus

25/04/13 - Vordingborg, Stars

26/04/13 - Rønne, Musikhuzet Bornholm

27/04/13 - Albertslund, Forbrændingen

Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA