x

Dave Grohl: "Gangnam Style” er én af mine yndlingssange

Dave Grohl: "Gangnam Style” er én af mine yndlingssange

Dave Grohl var én af foredragsholderne i går til SXSW-festivalen, der foregår i Austin, Texas i øjeblikket. Grohl entrerede scenen iført et par briller, med følgende ord: "Jeg håber, jeg stadig ligner en rock-stjerne."

Under det 50 minutter lange foredrag fortalte Grohl om sin musikalske karriere og inspiration. På et tidspunkt sagde han, ifølge NME: "Er jeg den bedste trommeslager i verden? Bestemt ikke." Om tilblivelsen af Foo Fighters kommenterede Grohl: "At finde et godt bandnavn er stadig den sværeste fucking del... Foo Fighters er det mest åndssvage fucking navn."

Han fortalte også, ganske overraskende, om sin store forkærlighed for Psys virale YouTube hit "Gangnam Style": "Jeg kan helt ærligt sige, at 'Gangnam Style' er én af mine favoritsange gennem det sidste årti". 

Frontmanden snakkede også om sin fortid og den massive pladeselskabs-kamp, som Nirvana havnede i, da alle pludselig ville have dem i stald tilbage i 1990. Grohl afslørede, at Kurt Cobain havde sagt til en fremtrædende person inden for industrien, at "Vi ville være det største band i verden... Jeg grinede bare, jeg troede, han tog pis. Hvordan Kurt overhovedet kunne tænke på, at vi kunne lave den mindste krusning i den store pop-bølge på det tidspunkt gik langt ud over min forstand."

Under diskussionen om hans nye dokumentarfilm "Sound City", der omhandler det californiske "shithole" af et studie, hvor Nirvana indspillede det nu legendariske album "Nevermind", fortalte Grohl: "Det var lyden af tre mennesker, der spillede, som gjaldt det deres liv." Selvom pladeselskabet i første omgang kun trykte 35.0000 eksemplarer af albummet, gik der ikke lang tid, inden det solgte 300.000 om ugen. "Den krusning, der havde været så utænkelig, var nu blevet til en kæmpe flodbølge."

Om Cobains tragiske død sagde Grohl: "Da Kurt døde, var jeg fortabt. Jeg var følelsesløs. Den musik, som jeg havde viet mit liv til, havde nu forrådt mig. Jeg slukkede for radioen, jeg gemte min trommer langt væk."

Dave Grohl er i øvrigt en travl mand i øjeblikket. Med både den nye dokumentar at promovere, spillejobs med bandet Sound City Players og indspilninger til det nye Queens Of The Stone Age-album med Josh Homme kunne man tro, at han havde rigeligt at se til. 

Men arbejdsnarkomanen Dave Grohl har alligevel for nylig annonceret, at han har påbegyndt arbejdet på det nye Foo Fighters-album også.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA