x

Bowie nummer et for første gang i 20 år

Bowie nummer et for første gang i 20 år

Det britiske rock-ikon David Bowie kunne i går give sig selv et velkomment klap på skulderen, da han gik ind som nummer et på den britiske albumliste, med sit nye album "The Next Day. Det er første gang i 20 år, at Bowie har toppet hitlisten i sit hjemland. Sidst var med albummet "Black Tie White Noise" i 1993. 

Det fine resultat skyldes også, at albummet nu er det hurtigst sælgende i England i år, med 94.000 tusind solgte eksemplarer i den første uge. Dermed slår Bowie rekorden fra skotske Biffy Clyro, der udgav deres album "Opposites" i januar, der solgte 71.600 styk i sin udgivelsesuge. 

Bowie er dog ikke gået nummer et i USA. Her kæmper han hårdt imod Bon Jovis nye plade "What About Now", der ifølge rygterne vil slå Bowie på salgstallene, når Billboard offentliggør deres liste senere på dagen. Dog har Bowie aldrig opnået en førsteplads i USA. Hans højeste placering var som nummer tre tilbage i 1976 med albummet "Station to Station". Så går Bowie ind som nummer to, er der altså stadig tale om en personlig rekord.

GAFFA har naturligvis også fejret Bowies første nye udgivelse i 10 år med en lang række artikler og billeder.

Ud over 15 facts om den legende legende, du ikke vidste, har vi også samlet en lang række billeder fra hele Bowies mere end 40 år lange karriere i GAFFAs gallerisektion, du kan læse en stor portrætartikel i GAFFAs artikelsektion, se stribevis af hans musikvideoer her og læse gamle Bowie-interviews i GAFFAs arkivsektion. Og så kan du læse et samlet udpluk af de internationale anmeldelser af det nye album og selvfølgelig også læse GAFFAs egen dom i vores anmeldersektion. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA