Nyhed

Nye danske navne til Roskilde Festival

Festivalen offentliggør en række spændende nye kunstnere

Roskilde Festival har her til morgen annonceret fem nye danske navne til programmet.

Schultz And Forever alias den unge sanger Jonathan Schultz (billedet) er forholdsvis ny på den danske stjernehimmel. I 2011 uploadede han demoen "Odd Stories" på sin bandcamp, og i januar i år udkom han med ep'en "Céline", hvorom GAFFA's anmelder Rune Schlosser skrev:"Han stiller spørgsmål ved de helt store ting i livet, og det gør den blot 18-årige sanger og sangskriver med sin meget karakteristiske røst, der har en blid nasal klang på dén der virkelig spændende måde. Det er svært at beskrive, men der er noget substans bag – og det fremgår tydeligt." Schultz And Forever er ligeledes på listen over dem, GAFFA forudser bliver store i 2013.

Kristina Renée livedebuterede allerede forrige år for et større publikum, da hun blandt andet spillede support for udsolgte koncerter med The Kooks og Jamie Woon og optrådte ved Spot Festival. Hun har udgivet mini-albummet "For Now", der, som titlen antyder, er et musikalsk øjebliksbillede, hvor den 25-årige sangerinde, sangskriver og producer spiller en håndfuld electropopsange. Albummet fik fire stjerner af GAFFA.


Elektropopbandet So-So Echo spillede i marts måned support for The Raveonettes på deres mini-turné, og den 23-årige sangerinde fra bandet, Jenny Rossander, også kendt som Lydmor, er gæstevokal på et Sort Sols nye numre, de har været i studiet for at indspille. De to resterende bandmedlemmer Torben Seierø Jensen og Sune Sølund er også kendt fra gruppen Alcoholic Faith Mission. 

Broke er en dansk duo, som består af Simon Littauer og Mads Bergland. De har siden 2010 eksperimenteret med en musikstil, som de selv kalder "dark-coloured disco", og i november udsendte duoen mixtapet "Broke – Lifestyle Mixtape", som er en forløber for Brokes kommende debutalbum.

Sidste navn er Travelling Tribes, der musikalsk ligger i grænselandet mellem psykedelisk og verdensmusik. De udgav i januar deres debut "Everything Seems To Change", der af GAFFAs anmelder Torben Holleufer fik fem stjerner, hvor han skrev: Denne lille stamme har været på vej i nogle år. Lavmælt insisterende har de gemt på en hemmelighed, som nu kommer til udtryk med dette formidable album. Berusende og helt rigtigt. Jeg bøjer mig i støvet.


Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Dead Can Dance, Kraftwerk, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang. Find billetter via GAFFA Live.

ANNONCE