x

Sort Sol spiller nye numre på forårsturné

Sort Sol spiller nye numre på forårsturné

Sort Sol alias Steen Jørgensen (sang), Tomas Ortved (trommer) og Lars Top-Galia (guitar) samt livemusikerne Manoj Ramdas (guitar), Adam Olsson (guitar) og Anders Christensen (bas) drager som tidligere nævnt ud på en turné, der har premiere i aften på Portalen i Greve.

For nylig kunne vi fortælle, at bandet var gået i studiet for at indspille nogle nye sange. Håbet var at udgive dem på minimum en single inden turnéen, men det når gruppen ikke, fortæller Lars Top-Galia til GAFFA. Til gengæld lover bandet at spille to nye sange på turnéen, der som nævnt begynder i aften.

– Vi har færdigindspillet og mikset to nye numre, og de er i dag ved at blive mastereret i Chicago, siger Lars Top-Galia. – Og dem spiller vi på turnéen. Det bliver sangene "We Are Books" og en sang med arbejdstitlen "Kursk" inspireret af den russiske ubådskatastrofe i 2000. "We Are Books" er en smuk, poetisk sag indspillet med Jenny Rossander (Lydmor, So-So Echo, red.) på gæstevokal, mens "Kursk" er en sonisk minisymfoni på ti minutter, indspillet med strygere arrangeret af islandske Jóhann Jóhannson. Desuden har vi indspillet et par numre mere, som ikke er helt færdige.

Hvornår udkommer de nye sange – og i hvilket format?

– Forhåbentlig snart, men det er helt uvist. Vi er jo i en situation, hvor vi kan gøre, hvad vi vil. Pladebranchen er ikke, som den var, da vi sidst udgav plader, men vi har da fået tilbud fra forskellige sider.

De nye sange er produceret af Randall Dunn (Sunn O))), Akron/Famliy, The Cave Singers med flere), og en anden markant gæstemusiker er Stephen O'Malley fra den amerikanske doom metal-gruppe Sunn O))).

Se Sort Sols turnéplan på og køb billetter via GAFFA Live.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA