Nyhed

Oplev originale Dire Straits-medlemmer i Frederiksværk

Det engelske band The Straits med medlemmer fra Dire Straits kan opleves i Danmark sidst på efteråret

The Straits, der tæller medlemmer af det hedengangne engelske band Dire Straits, lægger vejen forbi Danmark. Til efteråret begiver de sig ud på en verdensturné, efter at have opnået positiv respons på gendannelsen – også selvom blandt andre tidligere frontfigur Mark Knofler ikke er med. Dermed får danskerne altså mulighed for at opleve noget af bandet, der blandt andet har givet verden hits som "Sultans Of Swing", "Romeo And Juliet", "Brothers In Arms" og klassikeren "Money For Nothing".

(Gen)dannelsen kom i stand, da Dire Straits' keyboardspiller Alan Clark og saxofonist Chris White sad en solbeskinnet morgen et sted i Rom og besluttede sig for, at de ikke var færdige med musik. De havde fået muligheden for at spille et velgørenhedsshow på Royal Albert Hall i London og havde samtidig fået øjnene op for sanger og guitarist Terence Reis. Guitarist Phil Palmer, der havde spillet med Dire Straits på "Every Street Tour" i 91/92, var heller ikke svært at overtale, og det samme gjaldt trommeslager Steve Ferrone, der ellers er fast trommerslager for Tom Petty. Sidst fik gutterne headhuntet bassisten Mickey Feat og Jamie Squire som ekstra mand på keyboard. Uden de store gnidninger var et nyt band i gamle klæder en realitet.

Efter en meget rost koncert i Albert Hall har The Straits fået arrangeret flere og flere koncerter, som nu er mundet ud i, at briterne tager på verdensturné – både med materiale fra Dire Straits-tiden og med nye numre i bagagen. Den verdenstour bringer dem altså forbi Danmark og giver gamle fans mulighed for at opleve fortidens vingesus for en enkelt aften.


– Vi har været oversvømmet med støttebreve fra Dire Straits-fans, og hvad der er blevet klart for os over de seneste to år er, hvor meget denne musik betyder for så mange mennesker, hvor meget de har savnet at høre det musikken live – spillet med lidenskab, som vi udførte det tilbage i de gamle dage med Dire Straits, udtaler bandet. 

Koncerten finder sted i Gjethuset i Frederiksværk den 26. november.

Billetter kan findes via GAFFALive.


ANNONCE