x

Se en smagsprøve på Turboweekends intimkoncerter

Se en smagsprøve på Turboweekends intimkoncerter

Det meget roste liveband Turboweekend har erfaret, at deres sange også fungerer, når al overflødig lyd forsvinder, farten sættes ned, og der skæres helt ind til det musikalske ben. Den 25. og 26. oktober får et heldigt publikum mulighed for at høre de fire drenge down-tempo, når de indtager Koncerthusets koncertsal. Først var det kun meningen, at der skulle spilles én enkelt koncert af dette format, den 25. oktober, men efter at billetterne blev revet væk, er endnu en dato fastlagt. Også Musikhuset Aarhus bliver besøgt med samme koncertformat – det sker 29. november.

Koncerterne bliver en 75 minutters rejse gennem en række af Turboweekends største hits som "Into You", "After Hours", "Holiday" og Trouble Is". "Ikke noget med stort kor og ekstra keyboards. Bare os fire," siger de. Forsanger Silas Bjerregaard og de øvrige bandmedlemmer vil mellem sangene indvie publikum i små anekdoter fra deres tourliv og forklare, hvilke tanker de har gjort sig i forbindelse med de intime fortolkninger. Bandet skriver i øvrigt på Facebook, at der vil blive spillet numre fra hele bagkataloget. Sange, som ellers meget sjældent bliver prioriteret og fremført.

Det, der har sat hele denne temponedsættelse og skæren-ind-til-benet i gang, er blandt andet den intimkoncert, som Turboweekend leverede ved dette års Spot Festival (billedet). De fyldte Musikhusets Store Sal til bristepunktet, og GAFFA kvitterede med seks ud af seks stjerner for den præstation. Forinden havde bandet med stor succes turneret kort med en minimalistisk opsætning og havde efter eget udsagn ikke regnet med, at det ville føre nogen særlig hype med sig.

De spartanske koncerter i Koncerthusets Koncertsal bliver en afrunding af udgivelsen af ep'en "Shadow Sounds". Samtidig får bandet sagt farvel til 2013, så de kan forskanse sig i studiet og arbejde målrettet på deres næste og fjerde album i rækken.

Der er stadig billetter at hente til koncerten lørdag den 26. oktober. Find dem via GAFFA Live.

Billetter til Aarhus-koncerten 29. november kan købes via musikhusetaarhus.dk

Se videoen om koncerterne her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA