x

Turboweekend: 2014 bliver et år med fart på

Turboweekend: 2014 bliver et år med fart på

Som bekendt er vi gået ind i et nyt år, og i den anledning har vi fået en snak med halvdelen af Turboweekend alias Silas Bjerregaard (sang) og Morten Køie (bas) – de to andre medlemmer er i øvrigt Martin Øhlers Petersen (trommer) og Anders Stig Møller (keyboards) – for at høre, hvordan de synes 2013 er gået for dem, og hvad de har i ærmet i det nye år.

Hvordan er 2013 gået?

– Det har været et godt år. Det har været fedt at prøve en anden type koncerter end det, vi har været vant til. "Shadow Sounds"-ep'en og de her (nedbarberede, red.) koncerter har fyldt meget og ligesom været det nye i 2013. Vi har ikke spillet særligt mange koncerter med det her set-up. Fem før vi gik i studiet og lavede ep'en, Spot Festival, og så var vi også en tur i Hamburg, fordi ep'en også udkom i Tyskland. Efterfølgende kunne vi så lave et par længere koncerter i Koncerthuset og en i Musikhuset i Aarhus. Det har været rigtig fedt at prøve, og vi kommer måske også til at gøre det igen. Vi havde mange gange snakket om at lave nogle anderledes koncerter, og efter koncerten på Spot Festival var vi ikke i tvivl om, at det skulle prøves.

– Vi er i fuld gang med at lave en ny plade, og man kan godt mærke, at stemningen på de stille numre har været med til at sende os i nogle andre kreative retninger. Når vi tager på turné engang i 2014 med vores ny plade, er vores forestilling også, at koncerterne vil indeholde større dynamiksving og større spændvidde. At spille de her koncerter med et helt anderledes set-up har også givet os selvtillid i form af, at vi tør være nøgne på en helt anden måde end før. Vi tør nogle andre ting nu og er kommet ud af vores komfortzone.

Hvordan tog de imod det nye set-up i udlandet?

– Vi har fået positiv respons på det. Det var radio-shows, så det var for meget få mennesker. De var overraskede over, at vi også kunne sådan nogle koncerter. De er jo vant til at høre os i en lidt anden kontekst.

Hvad kommer 2014 til at byde på?

– I forhold til 2013 bliver det nok et år med turbo. Første halvdel af året skal vi bruge på at færdiggøre den nye plade, og så skal vi også en tur til USA, hvor vi skal spille på South By Southwest. Vi er blevet inviteret tre gange til at spille på festivalen, men har sagt nej, fordi det ikke har passet ind. Nu tager vi derover med det primære formål at se, om vi kan få en amerikansk booker. Nu prøver vi det, og karrieremæssigt passer det fint at tage den chance nu og brænde nogle penge af og så se, om der kommer noget ud af det. Ellers turnerer vi i Danmark til sommer og sandsynligvis en efterårsturné i forbindelse med den nye plade.

Hvornår kommer det nye album?

– Der er ikke rigtigt nogen, som ved det, så vi kan ikke være mere præcise end at sige 2014. Vi har en aftale med vores pladeselskab om, at vi udgiver en ny plade, når den er god nok. Lige nu har vi materiale til en halv plade. Vi har øvelokale og studie det samme sted og arbejder meget collage-agtigt. Det hele flyder sammen. Vi mødes og øver, jammer og indspiller på samme tid. Et eller andet sted er vi faktisk gået tilbage til vores teenager-tid, hvor vi mødtes og jammede og drak øl. Vi havde en lang periode, hvor vi kørte den ret traditionelle 10-17-arbejdstid, men der kommer en helt anden energi, når vi gør det på den anden måde. Det skal være lysten, der driver værket. Det skal komme indefra. Størstedelen af musikken opstår i fællesskab.

Turboweekend præsenterer nye sange i forbindelse med to koncerter den 22. februar 2014 i Christian IV's Bryghus på Frost Festival i København. Begge koncerter er udsolgt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA