x

Se de 12 finalister til Nordic Music Prize

Se de 12 finalister til Nordic Music Prize

Siden 2010 har den norske branchefestival by:Larm uddelt en pris for Årets Bedste Nordiske Album. Prisen uddeles med henblik på at sikre en større sammenhængskraft mellem musikindustrien i de fem nordiske lande (Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige) og skabe større international interesse for nordisk musik. Nu har jurylederne fra de fem nordiske lande offentliggjort årets 12 finalister. Du kan se den samlede liste forneden.

Danmark er i år stærkt repræsenteret med tre navne: Iceage (billedet), Rhye og Synd Og Skam. Det er nu op til et internationalt dommerpanel at vurdere, hvem af de nominerede der løber med den prestigefyldte pris og 20.000 euro, når by:Larm afholdes fra 26. februar til 1. marts. 

Iceage imponerede sidste år med deres andet album "You're Nothing", som viste de unge københavnske punkheltes udtryk modne sig. GAFFAs Lars Rønn Olsen skrev blandt andet: "You're Nothing er ingen undtagelse, og selv på "punkballaden" 'Morals' er bandets force stadig umiskendelig." 

Halvdelen af Quadron, Robin Hannibal, er også halvdelen af Rhye. De udgav sidste år debutalbummet "Woman", som fik fornemme anmeldelser både i ind- og udland. 

Synd Og Skam imponerede GAFFA med deres udgivelse "Center". Rune Schlosser skrev: "Som en helhed er Center muligvis en af de mest interessante og alsidige dansksprogede udgivelser længe, hvor den vanvidsbetonede energi af kønsdrift, intimitet og galskab rammer noget nær plet, lige mellem libidoen og organet under dit (struttende) venstre bryst."

The 12 Nordic Music Prize Nominees

Atlanter – Vidde (NO)

Death Hawks – Death Hawks (FIN)

Hjaltalín – Enter 4 (IS)

Iceage – You're Nothing (DK)

Jenny Hval – Innocence Is Kinky (No)

Jenny Wilson – Demand The Impossible! (SE)

Minä ja Ville Ahonen – Mia (FIN)

Mona & Maria – My Sun (NO)

Múm – Smilewound (IS)

Rhye – Woman (DK)

Synd Og Skam – Lad Mig Falde Ind Til Dig/Center (DK)

The Knife – Shaking The Habitual (SE)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA