x

Springsteen sætter Seebach skakmat – igen

Springsteen sætter Seebach skakmat – igen

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. Der skal åbenbart en Boss til at holde Rasmus Seebach væk fra albumhitlistens førsteplads, for i sidste uge gik Bruce Springsteen direkte ind på førstepladsen med sit 18. studiealbum, "High Hopes", og forviste Seebach til andenpladsen efter dennes mange uger som nummer et. Sådan er styrkeforholdet også i denne uge, hvor Burhan G. ligesom i sidste uge ligger nummer tre med "Din For Evigt".

Læs i øvrigt GAFFAs store guide til Springsteens nye album sang for sang

Springsteen har dog heller ikke på sin anden uge på hitlisten solgt nok til at modtage hverken platin- eller guldplade, hvilket betyder mindre end 10.000 solgte album på to uger. Seebach har efter knap tre måneder på hitlisten til gengæld allerede syv platinplader, hvilket svarer til 140.000 solgte eksemplarer. Ellers er der ikke en eneste nyhed i albumhitlistens top 40, men der er heller ikke udkommet særlig mange nye album her i begyndelsen af året. Der er dog så småt begyndt at komme gang i udgivelserne, blandt andet et nyt L.O.C.-album, og lur os, om det ikke er at finde højt på næste uges hitliste.

På tracklisten ligger Pharrell Williams' Oscar-nominerede "Happy" fra filmen "Despicable Me 2" for anden uge i toppen, mens Alphabeat-sangerinde Stine Bramsens "Prototypical" debuterer som en nyhed på andenpladsen. Samme sang er i øvrigt det mest spillede nummer på de danske radiostationer i denne uge, mens Ed Sheerans "I See Fire" fra "Hobbitten 2" igen i denne uge ligger i spidsen af streaminghitlisten.

Se alle de danske hitlister her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA