Nyhed

EFTER SEKS ÅRS VENTETID: Dansk pop-hitmager vender tilbage til Jelling

Rasmus Seebach har meldt sin ankomst til Jelling Musikfestival

Med sange som ”Lidt i fem”, ”Øde Ø”, ”Natteravn”, ”Millionær” og ”Olivia” har Rasmus Seebach i den grad formået at skabe hits, som lægger op til fællessang hos den brede befolkning. Og nu er der god grund til at støve sin hukommelse af, så man kan huske alle sangteksterne. Jelling Musikfestival kan nemlig præsentere Seebach som den tredje artist på næste års festivalplakat – for første gang siden 2018.

Rasmus Seebach debuterede i 2009 med et selvbetitlet album, og sidenhen har han leveret yderligere fire studiealbum, hvoraf det seneste, Før vi mødte dig, udkom i 2017. Med seks år siden sidste visit på Jelling Musikfestival naturligvis glade for at kunne invitere Seebach tilbage:

”Rasmus Seebachs utallige hits har kun bidt sig bedre fast over årene og er vokset til en del af den danske sangskat. Samtidig er han én af de ganske få artister, der aldrig sætter en fod forkert, når han spiller live. Der venter en fællesskabsoplevelse af de helt store, Når Seebach vender tilbage til Jelling,” udtaler programchef Gaute Parbo Niemann i en pressemeddelelse.


Også i år var Seebach rundt på de danske festivaler. Her spillede han blandt andet på Smukfest, hvor han leverede en firestjernet præstation ifølge GAFFAs anmelder Adam Bouttai:

"... og apropos fællessangen. Hvis du var kommet for at høre Rasmus Seebach synge denne onsdag eftermiddag – så må du gå skuffet videre i festivallandskabet. 35.000 autodidakte Rasmus Seebach-korsangere overtager nemlig æteren. Spøg til side. Seebach synger glimrende. Bastung baryton, der også mestrer vibratoer, uden dog at sangteknikken tages i overdrevet. Derimod er der stor generøsiteten fra stjernen til scenens tre korsangere," hed det blandt andet i anmeldelsen.

Med Seebach på plakaten har Jelling nu foreløbigt tre artister annonceret. Tidligere på måneden kunne festivalen afsløre, at Nelly Furtado spiller på Jelling, og at det desuden bliver sangerens første danske koncert i godt 17 år. Kort efter kunne Suspekt tilføjes til plakaten, der tidligere i år spillede en magtdemonstration af en koncert i Parken i København.


Jelling Musikfestival finder sted i perioden 23.-26. maj 2024. Billetsalget går i salg denne fredag den 1. december til midnat.

Rasmus Seebach anmeldelse: Folkefest i Herning

 


ANNONCE