x

Otte nye navne til Sound-Tjek Festival

Otte nye navne til Sound-Tjek Festival

For fjerde gang afholder Roskilde-spillestedet Gimle festivalen Sound-Tjek, som ønsker at fejre nyere dansk musik, der ikke nødvendigvis har allerflest rotationer i radioen. Nu er festivalen klar med otte nye navne til årets festival, som tæller Julias Moon, Karl Williams, Mont Oliver (billedet), Emilie Ramirez, Fufu Afreaq, Robeat Boys, Sonja Hald og Anders Bøtter - værten fra Sort Søndag på P6 Beat - som dj. Årets festival løber af stablen den 10. april til og med den 12. april.

Mest bemærkelsesværdigt blandt tilføjelserne fra det danske musikvækstlag er Roskilde Festival-aktuelle Karl Williams og Mont Oliver. Førstnævnte spiller dansksproget r&b med lyrisk udgangspunkt i nattelivet og særligt følgerne af udskejelserne dagen derpå. Karl Williams skal, foruden Roskilde Festival, også spille på årets Spot Festival og nu Sound-Tjek festival til april. 

Mont Oliver som byder på soul-vokal og synth stemt i mol, interviewede vi her på GAFFA i december sidste år, i forbindelse med deres optagelse i "Vegas Udvalgte". Her fortalte bandet følgende om deres tilgang til musik: "I Mont Oliver har vi arbejdet meget med at kombinere forskellige musikalske universer. Vi låner elementer fra både hiphop, pop, soul og indie og strikker det sammen til noget nyt, som samtidig bryder med nogle af de normer, der gør sig gældende i de genrer. Der er mange, der har kaldt vores lyd for udansk, og det er vi egentlig meget glade for, da vi ikke umiddelbart selv kan identificere os med den danske musikscene. Vi er mere inspirerede af den amerikanske urban-scene, da vi synes, den indeholder en charmerende storladenhed samt nogle virkelig gode historier."

Foruden disse to Roskilde-aktuelle navne byder Sound-Tjek på den unge lokal-heltinde Emilie Ramirez, som giver Roskilde et håb inden for soul-genren med sin imponerende vokal, der minder om en sammensmeltning af Amy Winehouse og Adele. Julias Moon hittede sidste år med sangen "Bay" fra debut ep'en "Backseat Thunder". Robeat Boys spiller disko-smittende elektronisk musik, som blandt andet sikrede dem en plads på sidste års Roskilde Festival-plakat. Derudover kommer Sonja Hald, som er et Aarhus-baseret band, dannet i 2012, der blandt andet fik en del rotation i radioen på P6 Beat sidste år med nummeret "Du ka´dø af det der". Fufu Afreaq er kendt fra sit samarbejde med Okay Funky, der sidste år udsendte sangen "Ryst De Kander". Han arbejder indenfor genren azonto, der byder på danseorienterede toner med oprindelse i Ghana.

Ud over dagens tilføjelser er Förtress - der netop i dag er annonceret til at spille på årets Roskilde Festival - og Little Bird offentliggjort. Sound-Tjek starter den 10. april, den eneste dag, hvor det er muligt at komme gratis ind til festivalen, og slutter den 12. april.

Billetterne findes via GAFFA Live her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA