x

Fatboy Slim sur på de konservative

Fatboy Slim sur på de konservative

Det Konservative Parti i England spurgte først om lov til at bruge det gamle Pizzaman-hit ”Happiness” fra 1995 til at marchere til på deres kommende partikongres. Fatboy Slim, der gemmer sig under Pizzaman-aliaset og egentlig bare hedder Norman Cook, sagde nej.

Men et hul i den engelske lovgivning gør det muligt for ethvert lovligt politisk parti at bruge den musik, de måtte ønske – bare de betaler de rette afgifter og har den rette licens. Så behøver de ikke kunstnerens samtykke.

Politikere verden over har øjensynlig et svagt punkt for Norman Cooks catchy kompositioner, der ofte er glade, små-storladne og dynamiske numre. Bill Clintons gamle vicepræsident Al Gore brugte for eksempel ”Praise You” som kampagnesang tilbage i 1999. Det var dengang, han forgæves prøvede at slå George ”Dubbya” Bush.

Og det engelske socialdemokratiske parti Labour brugte ”Right Here, Right Now” for to år siden i den engelske valgkamp. De kendte åbenbart reglerne i forvejen, for de spurgte aldrig om lov.

Officielt kommenterer Norman Cook på sin hjemmeside situationen således: ”I det mindste spurgte De Konservative pænt, i modsætning til Labour. Dog skal det siges, at De Konservative forbliver det parti, jeg mindst synes om, så et kategorisk ”NEJ” er mit svar”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA