x

Madonnas motiver betvivles

Madonnas motiver betvivles

Madonna er netop vendt hjem fra Afrika, hvor hun hele sidste uge besøgte børnehjem i nogle af kontinentets fattigste egne. Heriblandt Malawi, som ud over fattigdom også plages voldsomt af aids-epidemier. Den malawiske regering fastslår at ca. 14,7% af landets befolkning er ramt af sygdommen.

Madonna var i Malawi for at skabe opmærksomhed omkring de godt og vel 900.000 børn, som er blevet forældreløse pga. aids. Madonna arbejdede på sin rejse tæt sammen med "The Raising Malawi Charity", som har rejst ca. 1.5 million dollars til landsbyen Gumulira, hvor der bor 6000 mennesker. En del af beløbet skal bruges på at udbygge byens lokale skole.

Nu anklages Madonna imidlertid for at have flere og mere personlige intentioner med hendes Afrika-tur. Således er det blevet antydet, at Madonna ud over velgørenhedsarbejdet også var i Afrika for at udbrede den mystiske Kabballah-tro, som hun har sværget til i flere år.

Ydermere kritiserer flere instanser i Afrika berømtheders rejser til verdens fattigste egne. En lokal nødhjælpsarbejder beskriver problemet således:
"For mig er det en fase, som berømtheder skal igennem. Vi ville hellere se en mere langsigtet forpligtelse. Madonna vil helt sikkert skaffe international opmærksomhed på problemet, men lokalt sker der skræmmende lidt!"

Rygter om, at Madonna på sin tur adopterede en lille dreng, er dog blevet modbevist.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA