x

Se Pixies i grotesk gangster-video

Se Pixies i grotesk gangster-video

Pixies-fans har i mange år drømt om et nyt album fra det stilskabende Boston-band. Deres drømme går nu i opfyldelse. For første gang i over to årtier udgiver Pixies et splinternyt album, "Indie Cindy", den 28. april. En uge før er det dog også muligt at få fingrene i en særlig udgave af albummet, da bandet fejrer Record Store Day den 19. april og udsender en særlig vinyludgivelse ud til udvalgte pladebutikker. Se trackliste forneden.

Som opvarmning til albummet har bandet udgivet en musikvideo til sangen "Snakes", som de tidligere har udsendt på ep'en "EP2" fra januar i år. Videoen viser et gangster-lignende drama, hvor fire mænd med  papmache-hoveder – måske har de stjålet det ene fra Arcade Fire – og tunge sportstasker efterfølges af nogle barsk udseende fyre. Det ender både uhyggeligt og grotesk humoristisk cirka tre minutter inde i videoen – se den nedenfor.

"Vi begyndte at snakke alvorligt om at lave ny musik for fire år siden," fortæller trommeslager David Lovering om det nye album. "Ny musik virkede som noget, vi bare var nødt til at gøre, vi kunne ikke bare fortsætte med at tage på turné uden noget nyt. Så snakken udviklede sig til en skriveproces og studietid, og vi er alle sammen meget glade for det endelige resultat."

Albummets 12 numre er produceret af Gil Norton, som også producerede albummene "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) og "Trompe Le Monde" (1991) og består af de sange, som har været at finde på de to ep'er, som bandet har udgivet siden september sidste år, "EP1" og "EP2" samt tre numre fra den netop updgivne "EP3" og single sommers single, "Bagboy". Bandets sidste album var "Trompe Le Monde", som udkom i 1991.

"Indie Cindy" udkommer i en lang række formater. Den kommer som standard 12-track single-cd-digipack med booklet, som et two-disc-deluxe-gatefold-album, på 180-gram vinyl, som en standard 12-track digital download via iTunes, Amazon osv. samt en deluxe download, hvortil en liveoptræden på 13 sange følger med.

Fra bandets hjemmeside kan man også bestille en speciel deluxe-udgave i et begrænset oplag på 5000 eksemplarer – både som cd og vinylplade. Den indeholder en 40 sider lang hard-back bog med alt artworket til "Indie Cindy".

Alle numrene er indspillet af de mangeårige medlemmer Black Francis (sang, guitar), David Lovering (bas) og Joey Santiago (trommer). På bas har bandet hyret Jeremy Dubs som afløser for Kim Deal, der gik ud af gruppen sidste år. Live bliver bassen dog spillet af Paz Lenchantin (A Perfect Circle), der har taget over efter Kim Shattucks korte tid i bandet i efteråret 2013.

Pixies spiller på årets NorthSide Festival søndag den 15. juni. Billetter kan findes via GAFFA Live

Tracklisten er som følger:

1. What Goes Boom
2. Greens and Blues
3. Indie Cindy
4. Bagboy
5. Magdalena 318
6. Silver Snail
7. Blue Eyed Hexe
8. Ring the Bell
9. Another Toe in the Ocean
10. Andro Queen
11. Snakes
12. Jaime Bravo

Track listing for Live In The USA*:
1. Bone Machine
2. Hey
3. Ana
4. Magdalena 318
5. Snakes
6. Indie Cindy
7. I've Been Tired
8. Head On
9. The Sad Punk
10. Distance Equals Rate Times Time
11. Something Against You
12. Isla de Encanta
13. Planet of Sound

* (med livebassist Paz Lenchantin)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA