x

Nyt album og turné fra Hush

Nyt album og turné fra Hush

Hush er på vej med nyt. I februar udgiver country-pop-duoen alias sangerinden Dorthe Gerlach og guitaristen Michael Hartmann sit andet album, opfølgeren til den succesfulde 2004-debut ”A Lifetime”. Og allerede i november tager de på en akustisk Danmarksturné, hvor du givetvis kan høre smagsprøver på det nye album. Herunder singleforløberen ”For All The Right Reasons,” der kan høres på landets radioer og på nettet fra 11. november.

Siden udgivelsen af”A Lifetime” – og gruppens forside på GAFFA i august 2004 – er det gået ganske stærkt for Hush. Adskillige koncerter i Danmark, guldplade for et salg på over 20.000 eksemplarer af ”A Lifetime”, 5 nomineringer til Danish Music Awards, større turnéer i udlandet bl.a. England, Skotland, Irland, Tyskland, Canada, USA, Holland, Sverige, Norge og Italien, dels som hovednavn og dels som support for andre anmelderroste navne som Turin Brakes, Jamie Cullum og Stephen Fretwell. Alene i Storbritannien blev det til 20 koncerter.

Og i år blev det bl.a. til en modtagelse af European Border Breaker Awards, uddelt ved Midem-musikmessen i Cannes, for succes uden for landets grænser. De tidligere danske prismodtagere har været Saybia og The Raveonettes.

Dorthe Gerlach og Michael Hartmann har i løbet af sommeren indspillet deres andet album og er netop kommet hjem fra Tritonus Tonstudio i Berlin, hvor også Jens Unmack indspillede sit solo-debutalbum ”Vejen Hjem Fra Rocknroll”. Snart vender de tilbage til Berlin for at mikse albummet, men inden da drager de lige ud på en akustisk trioturné, hvor tredje mand bliver guitaristen Lars Skjærbæk, kendt fra blandt andre Boat Man Love, Henrik Hall & Himmelstormerne og Tim Christensens band – og tilbage i halvfemserne Inside The Whale.

Turnéen bringer Hush til følgende byer:
08.11 Jazzhus Dexter Odense
09.11 Tante Olga Randers
10.11 Det Musiske Hus Frederikshavn
11.11 Skråen Ålborg
12.11 Muskhuset Århus
17.11 Vershuset Næstved
18.11 Badeanstalten Slagelse
19.11 Jazzhouse København

Hushs hjemmeside

Hushs MySpace-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA