x

Folkeklubben annoncerer nye prominente gæster

Folkeklubben annoncerer nye prominente gæster

Når Folkeklubben fredag den 23. maj indtager Vega, Folkets Hus, er det, udover en afslutning på en bemærkelsesværdig lang forårsturné på 36 jobs, samtidig en markering af Folkeklubbens 3-års fødselsdag. På denne aften vil tre års historik forsøges samlet med de inspirationskilder og idoler, der har præget og hjulpet bandet på dets vej. Hidtil er Peter Sommer, Søren Zahle og Stefan Kvamm og Dreamers Circus annonceret. Nu er de sidste fire afsløret: Wili Jønsson, Alberte Winding, Thomas Søbirk Petersen og Niels Skousen.

Om deres prominente gæster udtaler Folkeklubben:

"Jønsson er en af den slags musikere, der svæver over vandene og gennem årtier har holdt sig på toppen som en del af altid interessante musikalske sammenhænge. Thomas er professor i filosofi ved Roskilde Universitet og vil tale om de filosofisk etiske konsekvenser af fedterøvspositionen. Niels Skousen er en af den slags sjældne kunstnere, hvis bedste værker ligger i sidste halvdel af en karriere, som endda på ingen måde er slut. Og Alberte Winding er en fabelagtig stemme, et dejligt menneske og en af og de første, der overhovedet begyndte at anbefale bandet videre til andre."

Folkeklubben har imponeret med deres energiske liveoptrædener på de danske scener, og med omkring 350 koncerter under bæltet på tre år kan det ikke overraske, at klubben forstår at begejstre et publikum. Deres seneste udspil, "Nye Tider", fra sidste år fik fire stjerner af GAFFAs Espen Strunk, og han skrev rosende: 

"Vi taler noget så relativt sjældent som simpelt, gode sange på dansk, strejfende rundt i den tematiske omegn af københavnsk mandeliv anno 2013 med aftener på Andy's Bar, ture rundt om søerne, iPhones, fadøl og parforholdsproblemer. Det er der ikke i sig selv noget skelsættende i, hvis ikke lige det var fordi, Folkeklubben gør det med et poetisk overskud og en kæk attitude af de ganske sjældne. Glimrende." 

Billetter til totalkoncerten den 23. maj er i salg og kan skaffes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA