x

Se Muse og St. Vincent hylde Cobain

Se Muse og St. Vincent hylde Cobain

Det kan efterhånden ikke være gået forbi nogens opmærksomhed, at vi har passeret tyve års jubilæet for Kurt Cobains tragiske selvmord. Hen over weekenden er den afdøde Nirvana-forsanger blevet hædret af sine musikalske kollegaer verden over. Både Foo Fighters, St. Vincent og Muse er blandt dem, som har sendt Cobain en tanke. Du kan se Muse og St. Vincent (billedet) dyste om den bedste cover-version af "Lithium" her forneden.

Foo Fighters ledte an med at poste et billede af Kurt Cobain på de sociale medier, som linkede til "In My Life" af The Beatles, en sang elsket af Cobain, og som også blev spillet til hans begravelse.

Under deres Lollapalooza-show i Brasilien gjorde Matt Bellamy undervejs stop og fortalte fra scenen, at Muse nu havde eksisteret i 20 år, før han sagde: "En stor personlighed døde for 20 år siden, denne her næste sang er for Kurt Cobain" og til stor jubel fra publikum i Sao Paulo ledte bandet ud i "Lithium".

St. Vincent spillede samtidig i Chicago, og Annie Clark var heller ikke sen til at mindes Nirvana. Hun spillede nemlig også "Lithium". Nummeret fra Nirvanas efterhånden klassiske anden plade "Nevermind" må siges at være lidt af en favorit - måske det er blevet for "mainstream" at spille "Smells Like Teen Spirit".

Se Muse og St. Vincent spille her:  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA