x

Hør spilleliste der gør dig produktiv

Hør spilleliste der gør dig produktiv

Er det en del af din arbejdsrutine at høre musik, mens du sidder på kontoret og arbejder? Eller skruer dine kollegaer til stor irritation op for høj rockmusik, mens du forsøger at koncentrere dig? Streamingtjenesten Spotify har udført en undersøgelse sammen med Dr. Anneli Haake, som er global ekspert i musik på arbejdspladsen, for at finde ud af, hvordan musik påvirker produktiviteten på arbejdspladsen. Hør kontorspillelisten i Spotify her forneden.

Spotifys undersøgelse om musik viser, at to ud af tre (61%) lytter til musik, mens de er på arbejde, og over en tredjedel (36 %) føler, at de er mere produktive, hvis de lytter til musik på jobbet. Derfor offentliggør Spotify i dag tal, der viser hvordan det at lytte til musik på arbejdspladsen giver gladere medarbejdere og booster både kreativiteten og kulturen på arbejdspladsen.

Pop topper listen

Dr. Anneli Haake, som er ekspert i musik på arbejdspladsen, har udført talrige undersøgelser i hundredvis af kontormiljøer og gang på gang påvist, at det kan afhjælpe stress og skærpe koncentrationen, hvis man har et passende underlæggende soundtrack. Det går i spænd med undersøgelser, Spotify selv har foretaget, der viser, at over en tredjedel (36 %) synes, at musik hjælper dem gennem dagen, mens en femtedel (20 %) synes, at det at lytte til musik er med til at distrahere dem fra deres ensformige og kedelige arbejde.

Selvom de fleste synes, at musik gør dem mere produktive, indrømmer 16 %, at de lytter til musik for at drukne den udefrakommende støj fra kollegerne. Derudover indrømmer 10 %, at de har dømt en kollega ud fra hans eller hendes musiksmag.

Hvem lytter vi så til på arbejdspladsen? Den engelske sangerinde Adele (billedet) topper listen som den kunstner, som folk lytter mest til – skarpt efterfulgt af Arctic Monkeys (14 %) og Mumford & Sons på tredjepladsen (13 %). Spotifys undersøgelser viser også, at de mest populære musikgenrer på arbejdspladsen er pop/hitliste-musik med over en tredjedel (34 %) tæt efterfugt af rock, som 29% bekender sig til.

Den produktive kontorspilleliste

Dr. Haakes spilleliste inkluderer nogle fine betragtninger i forhold til sangvalget. 

Lad os sige, at dine kolleger støjer, og du vil blokere lyden. Sæt Arctic Monkeys' "Do I Wanna Know?" på. Dr. Haake siger: "Vælg musik, der gør brug af flere forskellige typer af instrumenter og har en støt rytme og tempo til at øge koncentrationen og lukke udefrakommende lyde ude."

Du har arbejdet hele dagen og er begyndt at føle dig lidt sløv. Du skal motiveres. Næste stop: "We Can't Stop" af Miley Cyrus. Dr. Haake siger: "Hvis du vil motiveres af musikken til at stoppe med at sidde og hænge og dagdrømme, så vælg et nummer, du kan lide, og som gør dig glad – noget som er upbeat og med rytme."

Nu kommer chefen forbi med en stak mapper og smider dem på dit bord. Det skal være færdigt inden fyraften. Du har brug for koncentration. Hidkald Beyoncés "Drunk In Love". Dr. Haake siger: "For de, der let bliver distraherede, er det en god ide at lytte til en sang, du kender godt – så bliver du ikke så let distraheret af den."

Dagen forløber egentlig fint, men du er lidt utilfreds med din arbejdsindsats og har brug for en opstrammer. Det er på tide at smide "Get Lucky" af Daft Punk ft. Pharrell på anlægget. Dr. Haake siger: "Beløn dig selv med din yndlingssang, hvis du har arbejdet hårdt. Rejs dig fra stolen og dans lidt rundt, så du får sendt nogle endorfiner på tur rundt i kroppen, og derved reduceres stress."

Og det skulle efter sigende virke. Angela Watts, der er vice-præsident for Spotifys globale kommunikation siger: "Vi har sammen udviklet spillelister på kontoret for at holde humøret oppe. Alle får lov til at bidrage med sin egen "guilty pleasure"-sang. Noget af det, som for alvor er interessant ved undersøgelsen er, at holdningen til musik på arbejdspladsen ændrer sig. Tidligere løftede folk løftede øjenbrynene, hvis nogen spillede musik på kontoret, men nu er det bevist, at det rent faktisk giver arbejdsmoralen og energien en saltvandsindsprøjtning."

Skal du op i gear, skal din dag på kontoret boostes, jamen, så giv spillelisten et lyt her. Imens kan vi jo så glæde os til, at Dr. Haake og Spotify laver en spilleliste til fredag eftermiddag på kontoret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA